Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, February 28, 2011

Celcom vs DIGI

Assalamualaikum...

ni kisah Jumaat lepas....
umie dan mr. hubby g celcome kat sg. chua, kajang...
nak g terminate nombor bill n celcom broadband mr. hubby

actually umie dan mr. hubby memang guna nombor celcom 2 sim setiap sorang..1 prepaid dan 1 postpaid..dah byk pertimbangan dibuat..so umie dan mr. hubby terminate nombor postpaid tu...
dan 1 broadband atas nama mr. hubby pun terminate gak dan ada lagi 1 broadband atas nama umie still ada lagi..


dalam n3 umie sblm ni.. saper guna DIGI memang byk kali gak la fikir..
disebabkan rumah yang umie beli tu kurang coverage celcom...so terpaksalah terminate postpaid tu..
kalu ada sesiapa yang simpan nombor 019 771.... umie tu..umie x pakai dah nombor tu...
tadi pun umie dah beli 1 nombor DIGI started pack Rm8.50 jer..hehhee

nombor DIGI baru umie beli tu boleh berinternet sekali...kalu ambik postpaid byk benda gak la kena bayar sebulan..cecah gak seratus sb nak ambik line broadband + call/msg/mms...
so..umie ambik jerla started pack ni..boleh top up untuk berinternet Rm15 selama 1 minggu...kalu 1 bulan x rm15 dah brapa? u all kan pandai..boleh la kira sendiri..hehhee...
nasib baik la bukan umie yang top upkan nanti...hehhee

umie ni pengguna internet yang tegar..mana2 umie pergi memang akan on internet..biasanya broadband pun umie masukkan dalam hp XPERIA umie sb senang nak beronline..hehehe..
biasanya kalu dah sentiasa online ni org bisa suggest beli Blackberry kan...hhehe
xda cukup pulus lagi nak beli smart phone tu..hehehe...insyaAllah, kalu ada rezeki lebih tu boleh la beli...sb dah ada hp yang ada ni pun alhamdulillah...

hopefully...boleh la beronline secara tegar kalu dah pindah rumah nanti..hehehhe

4 comments:

  1. yeahhh..satu lg pengguna org 'yellow'2~~~

    ReplyDelete
  2. @Shafika Syuhada Rosli

    yessszzzaaaa..hehhee..mcm x cayer lak nak guna org kuning ni...

    ReplyDelete
  3. Kmk bercadang nak makei org kunin juak hehehe.. Tapi tanggalah kelak giney hehe..

    ReplyDelete
  4. @wa khairul onggon

    hehehe..kmk mikir tpt tinggal kmk x kuat celcom yalah kmk tukar ke DIGI..tp ok juak sb boleh berinternet n nombor ya boleh call.

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...