Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, April 07, 2011

Pais Telur Belangkas

Assalamualaikum...

Ada sesiapa yang tak pernah makan belangkas..
ada sesetengah org wat kerabu belangkas ni..
kalu kat kampung umie mcm-mcm boleh..yang palin gumie suka kari belangkas..
kalu lagi best time belangkas tu bertelur...wah...sedap sgt...mr. hubby pun suka...nyummmmyyy...




nilah rupa bentuk belangkasnyer...
mr. hubby dah byk kali makan tp baru 1 st time tengok rupanya..hehehe..klakar pun ada,....


nilak telurnyer...
mak umie cincang dulu telur ni sb kdg..masih melekat lagi..mcm lendir la..hehhe



lepas tu masukkan sedikit garam dan tepung..gaul rata...



kemudian dimasukkan kedalam daun seperti di atas utk membuat pais..



inilah rupa bendtuknya selepas dibalut dengan daun tu..
inilah caranya kalu kita nak wat pasi telur belangkas..
kalu nak buat pais ikan pun boleh..
kemudian bakar....
senang kan..hehehhe



10 comments:

  1. umik!!!

    kite tak penah makan.. macam tak lalu jek..

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan, saya mamalyna, duk di putrajaya...

    ReplyDelete
  3. 1st time tau kari belangkas..hahahaha

    ReplyDelete
  4. saya mmg teringin nak mkn belangkas ni,cuma tak berkesempatan lagi nak cari kedai yg jual masakannya..

    ReplyDelete
  5. @::Mamalyna::

    salam perkenalan gak mamalyna...dok presint brapa?

    ReplyDelete
  6. @idAti mALek

    sedap idati...kalu wat kari..hubby umie pun suka...

    ReplyDelete
  7. @ct N honey

    kalu kat area KL ni jarang ada kalu belah selatan ke sempadan Thai tu mungkin byk kot..sb biasa org wat kerabu..tp umie xpernah makan lagi kerabu belangkas ni..heheheh

    ReplyDelete
  8. umieee...sik dapat mek masuk nok tok. sik mek tauk belangkas bleh di makan.

    ReplyDelete
  9. @mummysyafie

    hehehe..nyaman aie...mun di olah kari gik nyaman..heheh

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...