Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Saturday, December 31, 2011

Testing testing

Assalamualaikum...

Umie just nak try update blog ni menggunakan android Huawei.. China punya product tablet..hari tu abg ipar Umie beli tp guna pakej celcom la..murah ckit sb guna pakejkan..hari tu pun dah godek n puashati gak la ngan product ni .. yg ni boleh call gak..oklah tu jer nak update..Tata..

Hadiah Birthday 9,10,11 DAN 12

Assalamualaikum...

Masing-masing dapat hadiah...
hadiah kali ni umie request nak kain plan warna biru utk wat jubah....
Maizatul lak nak kain telekung..dan yang lain2 x kisah apa-apa..tp diaorg dapat minyak wangi dari body shop..

nanti kalau dah sipa umie tunjuk kat u all baju jubah tu okay...



birthday kali kumpul dari bulan 9 hinggalah bulan 12, sekali arung wat kat Langkawi...

Friday, December 30, 2011

RM 4 900...

Assalamualaikum...

ada bran...??? u all beli apa dapat duit bonus hari tu...
umie...beli apa yang patut time g Langkawi tu jer la..hehehe....

ni mai nak tunjuk ni...gelang RM 4 900.00..tp x beli..nerai jer...
actually, harganya bukan la rm 4 900 seperti yang di khabarkan..hehehe..harganya jusr rm49.00 jer...

umie pinjam jer kat aunty kedai jam tu..dia jual emas celup...

dia gelak je umie p ambik gambar pakai gelang ni..hehehe...




gelang ni berat gak..mcm emas betul2..cuma celup jer la..heheh..

ni nak kumpul duit bertahun2 kalau nak dapatkan gelang ni..lain la kalau ada duit berguni-guni jatuh dari langit..bukat setakat gelang harga ni boleh beli...benda lain pun boleh beli...hehehe...


Thursday, December 29, 2011

Ca Ci's Spa

Assalamualaikum....

Hari tu time di Langkawi....kaki dah penat lepas naik Gunung Mat Cincang...
peha n betis dah lenguh dah...
hari last di Langkawi..sblm bertolak balik ke Putrajaya..sempat lagi umie n the gang iaitu Puan Zahnan, Puan Faridah n Suria ke Spa nak wat urustan kaki...

Tauke kedai ni isteri kepada tauke kedai Rams..sesiapa yang pernah ke kedai Rams kat Langkawi tu taulah kedai Rams tu apa..
Spa ni baru di buka kira-kira sebulan gitu...



Ca Ci's ni maksudnya aunty...


all tenguk bunting tu...foot massage RM28.00
tp disebabkan we all tinggal di De Baron Resort..dapat diskaun...tak la byk...just RM25.00 utk customer resort sb spa ni letaknya x jauh dari resort tu..lebih kurang 5 minit jer kalau berjalan kaki..hehehhe



ni kena rendam kaki dulu sebelum di massage...


so...kena massage...sedap gak rasa kaki...nak try...??? meh la.....



Tuesday, December 27, 2011

Haji Ismail Group (HIG)

1st time g Langkawi dan masih blur2...sb sampai jer kat jeti Langkawi, rasa mcm x cayer jer....
mcm mimpi pun ada...

sebut jer HIG semua org tau kecuali..org baru sampai mcm umie ni baru nak tau..hihi...

tgk coklat mata jadi butang sb bapak giler byk coklat...so..umie apa lagi..giler borong coklat...



ni..kat Pekan Kuah dan kedai ni..ada 2-3 kedainya jual coklat, peralatan dapur, minyak wangi dan byk lagi la..


so ni la coklat umie borong nak cecah rm1++.00
main sumbat jer dlm bakul..
mcm coklat kisses tu...hari tu hubby g labuan dapat harga rm15.90..tp kat langkawi boleh dapat rm 35.00 utk 3 bungkus...murahkan..hihihi...daim tu baru rm12.90, ferrero rocher rm19.00 dan coklat baru yg umie beli dan xpernah taste lagi adalah whittaker's almond gold..harga rm 6.50 1 bungkus tp kalau beli 3 bungkus baru rm19.00...memang sedap..penuh ngan almond...suke..suke....

kali ni pergi just dapat beli coklat jer tp lain kali nak g lagi beli pinggan mangkuk pulak la...hihihih... u all direcommended pergi...ramai gak org yg g honeymoon pergi sb inai kat jari pun x habis lagi...





Monday, December 26, 2011

Tudung n Skirt Homemade by Umie Sapidah

assalamualaikum....

sekarang bersiaran di rumah...
boring ni..
belek2 gambar time g Langkawi hari tu..
ada beberapa gambar di tapis sblm di publish..hehhee

umie ke Langkawi sb ada meeting SKT...satu cawangan kat bahagian umie yang pergi...
xramai..dalam 17 org jer cawangan umie yang pegi...
naik lak bas panjang dan 1setiap sorang boleh duduk 2 kerusi..heheh...

etika berpakaian semasa meeting haruslah smart casual...
masalahnya umie kalau smart casual ni memang ada problem ckit..kalau meeting kat ofis..boleh jer nak pakai jubah..ni dah kalau luar kawasan ofis ni kena la cari pakaian yang sesuai sikit kan..hehehe...so disebabkan umie x selesa nak pakai slack..umie jahit sendiri skirt labuh n match ngan blause umie...hehe...tudung pun sama
kalau org nampak..mesti diorg kata umie beli 1 set..padahal umie jahit sendiri jer...
tulah jadi hobi umie skrg ni...kalau ada kain je..mesti menjahit..tudung syria yang umie pakai ke ofis pun umie jahit sendiri gak..lebih selesa dan warna pun x matching ngan org lain...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tadddaaaaaaaaaaaaa.....


so..inilah blause+tudung+skirt labuh yang umie maksud kan tu....
ada bran????? heheheh....



Friday, December 16, 2011

Arabian Style

Assalamualaikum...

Sungguh la ma tidak berupdate di sini...
kalau di kira-kira almost 3 weeks dah baru nak update blog...
kemalasan melanda...kerajinan berkurangan...
bukannya xda gambar dan idea nak update cuma sedikit busy di situ...

dah nak penghabis tahun 2011 ni byk la kursus dan aktiviti yang dibuat...
dan yang terbaru...just hari selasa lepas around the corner(corner rumah atau corner kedai..hehhehe)
PUSPANITA ofis umie ada wat Hi-Tea..biasalah nak meraikan org bersara dan bertukar...
dan tema pada majlis tu adalah Arabian Style...
xpernah umik nak mengimaginekan rupernya...
so far..semua ahli enjoy n sporting..ramai lak yang pakai jubah...almost semua peserta yang hadir pakai jubah...look nice..umie ni tiap2 hari pakai jubah so..xheran la org tengok sb still the same..hehhe
membebel jer byk yer..kalau gitu layan gambar jer la..itupun 4 keping jer umie leh upload kat cni...




ini adalah sebahagian dari ahli PUSPANITA bahagian umie...ramai pakat pakai baju jubah hitam..hitam itu menawan..hehhehe


ni lak Maizatul..member dok sebelah meja umie..1 unit ngan umie....


ni lak....hehhe...kak elin..dia jer yang pakai purdah gini hari tu..memang klakar la...walaupun dia tutup muka gini tp umie still boleh cam lagi...mcm cat woman kan..hehhe...
sporting giler..



dan akhir sekali...gambar tuan punya blog la kan..hehhe...
just simple...xreti nak vogue bagai..itupun dah cukup baik hubbyku itu bagi kebenaran pakai celak..kalau x kosong gitu jerla wajahnya..hehheh...
kali ni umie jahit sendiri baju jubah ni n gitu gak ngan selendangnya...
so kalau ada next event lagi...umie prefer jahit sendiri jer la...

ok, setakat ut jerla dulu yer..coming soon umei akan update pasal Langkawi lak yer..Rabu depan umie akan ke Langkawi....chaw chin chaw.....

Saturday, December 03, 2011

Lobster..

Assalamualaikum...

umie jarang bersiaran secara langsung di hujung minggu...
almaklumla, biasa masa dihabiskan tgk drama korea xhabis-habis...hehehe..
asal habis jer...tgk lak cerita korea lain..
tinggal lak berdua jer di rumah..lagi la xtau nak wat per...

Lobster??
pernah makan?
dulu harganya murah jer..sekarang ni dah cecah rm20 dan ke atas...jgn la ada sesiapa yang mengidam sb kdg nak dapatkan lobster ni pun susah gak...



siapa nak?? beli sendiri..hehehhe
ni time balik sarawak bulan 11 hari tu..
abg ipar yang belikan..
3 ekor rm40.00

hari tu umie wat masak kicap...sedap..
isinya manis sb fresh lagi kan..hehhe...
rasa nak makan lagi....tp nak g pasar borong mcm jauh jer dari Banting ni....heheheh








Thursday, December 01, 2011

Seawal Yang Mungkin

Assalamualaikum...

Ni cerita hari selasa ri tu sampai awal ke ofis...
lepas antar hubby ke airport..sb outstation ke Labuan, terus gerak ke ofis..
umie org pertama sampai untuk ambik kunci Bahagian umie..dan org nombor 3 ambik kunci kat kaunter...hehhe...


dulu pernah gak la..sekali sekala ambik kunci ni..time bujang..
skrg dah duduk jauh ni..sampai ofis pun dalam kul 715 pagi gitu...




tp ni masa paling awal umie pernah dtg ofis..hehee...
ada bran? seram gak..masuk ofis..tolak pintu lobi bagi salam..masuk lif..bagi salam..touch pas keselamatan kat pintu, buka pintu bagi salam..buka pintu dgn kunci masuk jer bagi salam...takut nanti ada lak 'benda' terkejut tgk umie masuk awal pagi..kalau bagi salam ni..dia fhm2la...masa utk dia beredar..heheh....



Wednesday, November 30, 2011

Hadiah Birthday thn bila x ingat...hehhe

Assalamualaikum...

Setiap kali birthday...akan adalah org bagi hadiah..
actually..Cawangan umie ada collect duit rm5.00 setiap bulan..dan stp kali birthday akan dapat hadiah...

sejak dari thn 2006-2011..maksudnya umie dah dapat 6 hadiah..yang umie 1ngat..umie pernah dapat coklat, kain, telekung, purse..ni je yang umie ingat...hehehe...byk2 brg yang umie dapat..1 hadiah ni jer umie xpernah pakai..entah kenapa...


ni umie dapat kalau x silap hadiah birthday thn 2009..
petang semalam..selongkar kotak..mr. hubby jumpa la purse ni...
then ingat nak guna purse ni tp time nak masukkan kad dalam purse ni..koyak la pulak...
so..x jadi la nak guna...hahaha...nasib la..
nak buang sayang pulak..simpan buat khazanah jer lah yer..hahhaha...


Tuesday, November 29, 2011

Tingkat 15, Presint 14 Putrajaya

Assalamualaikum...

dulu..duduk quarters..tp sekarang tidak lagi..
tp umie n mr. hubby x secara officialnya serah kunci ke BPH(Bahagian Pengurusan Hartanah) JPM sb ada beberapa barang lagi masih x dibawa ke rumah baru..

tp setiap hari Jumaat, mr. hubby memang akan balik ke rumah ni sb dia biasanya kalau solat Jumaat ke surau sekolah kat P14 tu..dan ada beberapa surat menyurat pun masih guna alamat tu..


rindu gak ngan rumah ni..
2 tahun dah tinggal rumah ni..dapat duduk dulu pun bulan 3/2009 seminggu sblm kawin dah dapat kunci..so senang la..lepas kawin jer terus tinggal kat rumah ni...

genap setahun kawin...plan nak cari rumah sendiri...alhamdulillah..semua telah dipermudahkan...
dan sekarang umie memang dah tinggal kat rumah sendiri di Banting..
now..umie bukan penduduk Putrajaya lagi dah...dulu kalau org tanya duduk mana..umie ckp..duduk Putrajaya..tp skrg dah jd org Banting...
dan..plan nak tukar IC dalam pertimbangan sb nak tukar tpt mengundi tp dah fikir balik..hilang la alamat rumah kat Sarawak kat IC tu..ermmm..mcm mana ni...??
u all rasa mcm mana? ada x warga sarawak yang dah tukar alamat ke sini??




Tuesday, November 22, 2011

Majlis Resepsi Quistina Thomas & Samsi Baharin Sebli

Assalamualaikum...



so...inilah Dewan Suarah, Sibu tempat majlis resepsi tu..majlis kat dewan ni utk sebelah perempuan...yang belah lakinya pada 26.11.2011 di Kampung Penasu.



cantik kan pelaminnyer...


siap ada hulubalang, tukang silat lagi..semuanya diimport dari Sk Abg Ali..tepat Quistina ni mengajar...


ni pulak Okestra dari Sk Abg Ali gak..selain tu ada gamelan dan team marhaban semuanya diimport dari Kampung Sesang n Kampung Rejang...



taaaddaaa..cantik kan...



ada flower girls n flower boys


tina pakai busana ni memangcantik..baju ni bukan sewa tau tp dibuat khas..dan di tempah dari KL...so..lepas ni boleh simpan jer baju ni wat kenangan...dulu time umie pun umie buat sendiri jer bajunya...xda sewa n masih disimpan kemas di dalam almari lagi tu..


acara memotong kek..ni kek cheese..sedap dan gebu...



duduk di pelamin ni harus ada..hehhee...



umie suka gambar ni..



dan inilah gambar kenang kenangan bersama-sama kawan-kawan..yang lain semuanya dah balik...time ni majlis dah habis..org dah kemas meja tp pengantin still posing kat pelamin lagi...




Selamat Pengantin Baru Quistina & Samsi Baharin
umie doakan semoga kalian berdua dikurniakan zuriat..
menjadi isteri solehah dan suami yang soleh
bahagia dunia dan di akhirat...amin...


Monday, November 21, 2011

Quistina Thomas & Samsi Baharin Sebli

Assalamualaikum...

Alhamdulillah..tanggal 18 November 2011
Quistina Thomas & Samsi Baharin Sebli telah selamat di ijabkabulkan..
alhamdulillah.....sekali lagi..

actually..umie rasa mcm x cayer jer member umie ni nak kawin...
sb umie kenal dia dah 15 thn sejak sekolah menengah lagi...
kenal dia time umur 15 thn(tingkatan 3) sejak dia pindah ke sekolah umie...
umie dah kenal dia lama dah dan dah tau dia mcm mana org nyer...

now..dia dah jadi isteri org...kawin lak ngan senior umie semasa umie di Tingkatan 6 SMK Meradong, Bintangor. diorg ni telah matchkan oleh..sepupu kepada kakak ipar umie sendiri...
kecil betul dunia ni..



nilah dia pasangan pengantin tu...
hantaran perkahwinan adalah Rm12 919.80 (tarikh lahir Tina)
nilah wajah bestfrieng yang wajib dtg utk majlis ni dan umie sanggup balik anak meraikan majlisnya...


sebelah mlm selepas akad nikah ada majlis merenjis (tepung tawar)...
mlm ni umie yang make-upkan dia sb dia xda mak andam dan yang peliknya...muka org lain umie leh pulak tlg make upkan tp muka umie sendiri pun x bermake up walaupun secalit eye liner pun xda..bukan sekali..tp dah 2 kali dah umie jadi mak andam terjun jer bersama member umie yang lain...dan umie langsung xda alat make-up pun tp kawan umie yang sediakan peralatan tu...


cantik sungguh persalinannya..kelabu...rasa nak duduk bersanding sekali lagi jer ngan hubby..boleh? hehhehe....


hehehhe...umie suka tgk gambar ni..yang 2 org tepi umie relax jer..Tina n Umie siap buat aksi lak...hehhe....

untuk majlis resepi tu..nanti umie update lagi k..majlisnya di buat di Dewan Suarah, Sibu.....


3 dah selesai....

Assalamualaikum...

Sekarang dah start cuti sekolah dan byk la majlis kenduri kawin..
so..pada 16.11.2011..umie balik kampung melawat ayah dan g kenduri kawin kawan umie pada 18.11.2011 di Sibu, Sarawak..

Kali ni umie balik sorang jer...mr. hubby xdapat nak ikut...so dia izinkan umie balik sendiri..

3 org kawan umie dah kawin termasuk la umie sendiri




umie pada 18.3.2009, sanding 19.3.2009
.
.
.
.
.
.
.


Serimah pada 19.3.2010, sanding 20.3.2010
.
.
.
.
.
.
.


Quistina pada 18.11.2011, sanding 19.11.2011

tarikh kawin mcm diatur jer kan...hehhe..semuanya secara kebetulan je...
kalau u all perasan..org yang berada di sebelah kiri pengantin yang kawin lepas tu...

lepas ni..insyaAllah...selesai Tina kawin...turn Marina la pulak..hopefully..jodohnya thn depan..amin....

lepas ni umie update pasal kenduri kawin Tina ok...




Sunday, November 20, 2011

Anak Angkat Umie ::Ahmad Khalaf Faiq::

assalamualaikum...

hai..kakak..abg..makcik pakcik...
nama saya Ahmad Khalaf Faiq...berumur 3 bulan 9 hari...
nama ibu saya Hazaria dan ayah saya Suhaimi...
saya dilahirkan di Klinik Kampung Belawai (Bersebelahan rumah Atok saya)..
saya dilahirkan pada 11.8.2011(sama tarikh lahir mak umie)

hehehe..kalau la boleh anak umur 3 bulan boleh bercakap gini..mesti semua org terkejutkan..hehhehe...




ni..Faiq..
anak kepada anak saudara umie iaitu cucu kakak umie yang ke 5...
so..dia ni cucu saudara umie lah kan..hehehe...
comel sungguh kan..


gambar ni umie ambik pada 17.11.2011 hari tu time umie balik kampung...

alangkah bagus nyer kalau ada anak kan...
ni pun umie dah anggap mcm anak umie sendiri...balik hari tu umie belikan botol susu untuk feed nestum nyer..bagi senang mak dia bagi nestum time makan nanti...


suka betul tengok memek muka dia..hehhe
nanti nak bagi print gambar ni la...wat masuk dalam album utk koleksi umie..hehhe



cute x saya..heheh
umie suka tengok ambar ni..
nek usu(umie) doakan semoga Faiq akan menjadi anak yang soleh..taat kepada kedua ibu bapa, berjaya dalam hidup dunia dan akhirat...amin....



Friday, November 11, 2011

My BestFriend Wedding

Assalamualaikum....

waahhhh..byk hari x update blog..bukan xda idea cuma kemalasan melanda sehinggakan blog pun x jenguk n then baru ada rasa nak update blog....
x sabar rasanya nak balik sarawak..
16.11.2011 ni  umie nak balik Sarawak..melawat ayah umie n g kenduri bestfriend umie kawin..
alhamdulillah tiap-tiap thn ada jer bestfriend umie kawin...
start dari umie 2009, Serimah 2010, next month Quistina 2011, last sekali marina???? yang last sekali tu status xda lagi..calon dah ada tp...dot..dot..dot..hehehe...ooo..marina?? bila lagi turn ktk tek??? can't wait to see you in the wedding dress..hehehe...

umie ramai bestfriend...bestfriend sejak dari tadika semua dah kawin n beranak pinak dah...
yang 3 org ni...bestfriend umie sejak form 1 sb dah bertukar ke sekolah lain..so..kawan pun lain...tp yang kawan time tadika tu sampai la ni..still kawan lagi...diorg memang best cuma we all x berpelung nak keluar selalu jer..balik kampung pun jarang jumpa sb masing2 dah ada komitment..tp email, fb, ym still jalan lagi..harus la bercontact guna tu kan..zaman dah moden...hehhe

ok...tu jerla utk hari ni...rasa x larat nak menaip dah ni...
ni pun just nak legakan tekanan kerja ckit ni...hujung thn gina la byk kursus nak kena wat...
sesiapa yang x cukup 7 hari berkursus dalam setahun tu..cepat2 la gi wat permohonan..ada sebulan lagi ni...
ok..kalau x percaya..try la baca Pekeliling Bil. 6 tahun 2005...kalau nak tau lebih lanjut..hehehe...



Wednesday, November 02, 2011

4 biji tayar


Assalamualaikum....

Bulan ni bulan anniversarry kereta...
so...byk la bajet nak kuar bulan ni...
4 biji tayar pun dah tukar dan melayang-layang dah duit...

lepas tu nak renew roadtax n insurans lagi la byk melayang-layang nyer...
siap ucap bye-bye lak tu...hehhe

xperla asalkan kereta dapat berkhidmat sepenuhnya dan sihat-sihat ajer sudah..hehhe



balik kerja petang semalam singgah bengkel nak tukar tayar...
kedai yang umie pergi ni kedai baru..so peralatan dia byk yang barula n then tauke kedai pun ramah...dia pandai layan customer la..
bengkel ni kat Dengkil..dah alang-alang nak balik rumah tu singgah terus tukar tayar sb nak betulkan balancing n alignment...

ni 1st time umie g tgk org betulkan balancing n alignment kereta ni...
tengok tu siap ada mcm monitor pc lak pasang kat 4 bijik tayar..mcm kalakar pun ada...

hopefully..lepas ni kereta ni baik-baik sajer la ok....



Tuesday, November 01, 2011

Pelik dan Lucu

Assalamualaikum...


gambar yang menjadi profile sejak 30.10.2011
profile FB pun gambar ni..profile blog pun guna gambar ni...
hehehe....ada org kata klakar guna gambar ni...

rasanya umie xpernah lagi guna gambar pelik gini yang xnampak batang hidung ni..
nilah 1st time..hehhee...


ni umie gambar umie time gi kursus Teambuilding Gambang 1/2011..
hehhehe...layan.....



Monday, October 31, 2011

suka tengok Kim Hyun Joong ni..cute...llllaaaayyyaaannnn......



nilah Kim Hyun Joong versi rambut panjang..



pada mula umie tgk vidoe tu umie mcm pernah tgk namanya tp kenapa rambut pendek..
hehhe..rupa-rupanya org yang sama...


1st filem umie tgk dia berlakon dalam cerita Boy Before Flower @ F4..
then second drama dia cerita Playing Kiss @ Mischievous Kiss


ni wajah terbaru dia yang mcm dalam viedo kat atas tu..hehheh