Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Sunday, February 05, 2017

Beza Coffee dan Nescafe

Entri semalam cerita pasal Hokkaido Baked Cheese Cake..
Hari ni nak cerita pasal Coffee and Nescafe pulak.

Pada pendapat umie kan.. beza Coffee dan Nescafe ni adalah 2 benda yang berbeza. Coffee ni adalah minuman yang kita minum dan banyak jenis coffee tetapi Nescafe ni adalah brand produk tu. Sebenarnya Nescafe ni asalnya pun dari coffee tp yang umie tahu.. nescafe ni lebih kepada instant coffee.

Bagi umie yang jarang minum a.k.a yang dahulunya memang x minum dua jenis minuman ni, umie boleh bezakan Coffee dan Nescafe. Mungkin sebab kandungan dua jenis ni yang menyebabkan umie dah boleh agak dah jenisnya.

Umie lebih prefer Coffee.. kalau ada yang brew coffee ni aromanya memang sedap tetapi kalau yang bancuh nescafe pulak umie akan rasa pening tau. Umie pernah minum brand Farm Fresh tu tau.. adala.. 2-3 kali gak beli.. setiap kali minum mesti akan pening tp sedap tu yang jadi tak kisah.. lama kelamaan sakit kepala tu makin kerap.. so tak sesuai la tu kan.

One of my friend said.. 

"Eh..bukan you tak minum coffee ker sebelum ni?"
- Yes.. that's right..

"Since when?"
- Since my mother passed away..

Mak umie baru jer meninggal disember last year.

Seriously.. before this memang umie x minum.. tapi masa kenduri arwah.. biasanya majlis kenduri ni air yg disediakan lebih dr 1.

1. Kopi O/kopi
2. Teh O/teh
3. Milo on request

Warna air kopi tu dah mcm air teh then umie not assume yang tu kopi.. siap dah telan.. rasa mcm sedap pulak kopi o ni.. sebab itulah orang boleh ketagih kan.. sejak dr tu la start minum kopi.. tapi bukan kopi 3 in 1 tp kopi o okay..

Bukan setiap hari.. on off jugak.. seminggu tu maybe 1-2 kali jer minum.
Saper penggemar coffee angkat 🙋🙋.. kita geng..😊😊 






No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...