Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, September 17, 2013

Shaklee move forward..sistem online

Assalamualaikum...

Alhamdulillah.. shaklee dah semakin maju...2.10.2013 ni shaklee nak lancarkan sistem online.. lepas ni..xyah la nak callhaklee nak tanya uv lagi dah.. boleh jer tgk sistem secara online.. nak order cara online.. nak transfer uv online, nak tgk dan monitor anak bisnes pun online...happy sgt...

Dah 8 bulan umie join shaklee..alhamdulillah.. semakin dipermudahkan utk umie mengorak langkah dan nak berjaya...



Sepanjang8 bulan bersama shaklee...umie happy sgt.. fanancial freedom dah semakin nampak dengan jelas apabila umie bersama shaklee.. semua tu atas keberkatan dan izin Allah utk umie dipertemukan dengan bisnes ni..
Ada yg masih ragu2 nak menjana pendapatan bersama shaklee? Kami di shaklee tidak mengabaikan mereka yang ingin berjaya.. yg ingin meningkatkan taraf ekonomi mereka...

Berminat utk menjana pendapatan bersama shaklee dan team shaklee sy..boleh jer pm umie...
posted from Bloggeroid

Ejen pembakar lemak

Assalamualaikum...

Lepas raya ri tu ada yang berat x turun2 lagi lepas malahap ketupat, lemang dan rendang time raya..
Perut pun dah makin membuncit..sb mkn melebihi dari kadar sepatutnya kita makan.. selagi perut lapar.. selagi tulah nak lagi sumbat..last2.. perut buncit..nak kempiskan balik dah payah.. macam2 produk dah guna tp hasilnya still mengecewakan dan berat badan pun mcm yoyo.. turun naik..tp x turun..turun...hihihi..



Dalam artikel iSihat September.. ada baca pasal organ paling bahaya dalam badan adalah lemak di perut... kalau perut dah berlemak dan x mustahil tpt lain pun berlemak jugak.. apa yang kita tkt adalah apabila badan dah byk lemak.. kemungkinan untuk mendapat penyakit lain seperti kencing manis, darah tinggi, jantung dan kolestrol tinggi ni berkemungkinan besar.. kita akan dpt hasil daripada kita yang tidak menjaga pemakanan ni.



Dalam shaklee ni ada ejen/vitamin khas utk membakar, membuang dan menyingkirkan lemak...vitamin bukan setakat utk itu jer tp boleh menurunkan kadar kolestrol, bagus utk perkembanga otak, mengelakkan penyakit nyanyuk/pelupa, menghalang kejadian batu karang, pelangsing, meringankan sembelit..Alhamdulillah umie dah amalkankan vitamin ni dah 8 bulan.. berat pun dah turun 8kg..badan dah makin ringan dan sihat...

Itulah sebabnya kenapa umie suka produk shaklee..sb ia sihat, berkesan, selamat dan semulajadi

Hubungi umie untuk maklumat lanjut ♥ 0138213930(sms) @ 0134215713 (wssp)
posted from Bloggeroid

Monday, September 16, 2013

Blog update: masalah kesuburan lelaki

Blog shaklee umie dah update.. n3 ni mengenai masalah kesuburan lelaki dan vitamin yang sesuai..jemput baca.. tq

http://athiyyah-hannani.blogspot.com/2013/09/set-kesuburan-lelaki.html
posted from Bloggeroid

Wednesday, August 21, 2013

Penangan Collagen Powder Shaklee

Assalamualaikum...

Blog dah berhabuk... lama x update..
Ni sb sibuk bisnes.. blog terabai..hehhe.. don't worry.. lepas ni gigih nak update tiap2 hari sb ada customer tanya pasal shaklee dr blog..heheh..



Ni umie dah try collagen powder bersama vitamin shaklee yg lain. Collagen umie br guna 1 kotak.. memang cukup puas hati..dah 7 bulan umie berasama shaklee.. alhamdulillah...income pun dah meningkat.. semuanya atas berkat usaha dan doa....

Berminat nak dptkan produk shaklee dengan harga yang murah dab pasti u all akan kata.. MURAHNYA..

PM fb umie sapidah atau contact 0138213930 untuk maklumat lanjut..
posted from Bloggeroid

Monday, June 17, 2013

ermmmmm

Assalamualaikum...

dah berabuk dah blog ni... hampir 3 minggu x berupdate..
walaupun lama ditinggalkan tp masuk jugak yang sudi nak jenguk blog umie ni..

 sejak kebelakangan ni memang sibuk sikit..
kerja ofis dah melambak.. hal bisnes lagi...
tp alhamdulillah.. dpat disettlekan sikit demi sedikit..
tp nak luangkan masa mengupdate blog ni memang payah ckit..
padahal byk jer nak cerita kat sini..

pasal trip ke Langkawi bulan 5 ri tu x sempat lagi nak update..

tpppp... sy masih sayang blog saya...


Tuesday, May 28, 2013

Esp+biskut for sahur...

Assalamualaikum...

Bulan ni ramai dah yg start ganti puasakan.. dan x kurang jugak yg puasa sunatkan...

Umie pun gitu.. dah nak start puasa dah ni.. ada beberapa hari lagi nak kena ganti ni.. seperti biasa.. sb dah terjebak dengan shaklee exspecially Esp.. sahur pun minum esp+milo+biskut jer... ni pun alhamdulillah.. kenyang sampai berbuka nanti..

U all.. dah x lama dah nak puasa.. dah prepare dah diri nak start berpuasa ni.. ni thn pertama umie amalkan produk shaklee di bulan puasa... so umie dah order esp+performance drink dr shaklee utk bersahur... in shaa Allah...

U all mcm mana?



-umie sapidah-



posted from Bloggeroid

Thursday, May 09, 2013

Naik Rank dan dapat Cheque RM368 dari Shaklee

Assalamualaikum...

hai bloggers... maaflah dah lama blog x berupdate.. tp walaupun blog x berupdate tp still ada gak org g jenguk kan sini kan.. tq..tq..

untuk pengetahuan u all.. umie skrg dah rasa seronok sb terjebak ngan MLM..
"MLM memang bisnes yang bagus untuk gain financial freedom dan gain free coaching and knowledge"
petikan ayat ni umie culik dari Master Cery (Mamafaiz

macam mana umie kenal shaklee sb umie lepas baca blog dia.. tp umie bukan jadi anak bisnes dia tp umie jadi anak bisnes kepada piut miut dia.. tp aura dia tu boleh sampai ke peringkat umie ni padahal jauhnya bertingkat2..

tp memang salute la kat dia.. dan sb aura dia umie dalam tempoh 1 bulan sahaja umie pegang title Distributor biasa dan bulan ke 2 umie dah naik rank ke SUPERVISOR..

apa yang umie dapat apa bila naik Supervisor ni.. umie dalat bonus 4 angka.. then dapat lagi Cheque rm368 dari Shaklee..alhamdulillah.. bestnya apa bila join shaklee..
xpernah lagi umie jumpa MLM mcm ni.. kalau yang masuk jer MLM terus dapat 4 angka tu bukan MLM sb MLM ni kalau x bersusah payah dulu xkan dapat rasa kemanisan berusahanya...

Serius...umie seronok join Shaklee sb x stress nak fikir mcm mana nak dapat modal beli brg? mcm mana pengurusan masa, nak bahagikan masa sb takut x cukup.. tp alhamdulillah semuanya cukup.. 
dengan rezeki yang Allah bagi setiap bulan sejak join shaklee ni.. dengan masa 24/7.. semuanya cukup.. alhamdulillah..

join shaklee bukan satu penyesalan bagi umie tp itu adalah satu pengorbanan yang sungguh manis..

alhamdulillah.. berkat usaha.. ibarat setiap bulan umie naik rank lagi.. dan bulan ke 3 umie effective sebagai supervisor dan pada bulan yang sama umie naik ke rank Senior Supervisor dan 1 level dengan upline umie dah.. alhamdulillah... Shaklee mengamalkan persaingan sihat..


ni cheque pertama umie dapat setelah bergelar supervisor..selama 2 bulan join shaklee..
dan tambah pulak ngan bonus umie.. bulan tu umie dapat rm2+++.. lebih dari gaji umie sekarang..

saper nak bagi byk ni.. ko nak? join lah shaklee...

nak tau lebih detail dari ni.. pm jer umie di fb atau wassap jer 013-4215713.






Tuesday, April 16, 2013

Hampir 1 month

Assalamualaikum... 
Hampir 1 month blog x berupdate

saya sayang blog saya...dulu hampir setiap hari sy update.. xkisah la kisah sendiri atau rakan-rakan...
tp sekarang jenguk pun jarang.. dah g baca n3 blog org lain ada masa la pulak yer..
nak wat n3 blog sendiri xda idea pulak..

bahan tu ada cuma x berkesempatan la pulak..
now umie nak kena mange 2 blog dan 2 fb...
hebat x hebat..

hampir 3 bulan umie join MLM...alhamdulillah.. umie dah dapat income utk kali ke 2.. 
alhamdulillah.. semua tu rezeki dari Allah berkat usaha yang umie lakukan...

sesiapa yang berkesempatan nak g jenguk fb page khas untuk Shaklee umie


sila support umie k...hehhe...

oklah u jer nak update hari ni... hopefully nanti umie akan share kan lagi pasal Shaklee k...



with love,

umie sapidah

Thursday, March 21, 2013

Sukat lagi..

Assalamualaikum... kesian blog dah lama x berupdate..
Lately agak bz gak... alhamdulillah.. syukur atas rezeki yang Allah turunkan utk 1st month... hopefully 2nd mont adalah berita yang lebih baik....

Mingu ni baru start kerja setelah seminggu bercuti.. feel fresh... kalau stress kena minta cuti utk refresh otak ni...

Ok. Tu ajer nak update hari ni..

Nanti jemput la jengok blog umie
http://athiyyah-hannani.blogspot.com



Tata...
posted from Bloggeroid

Wednesday, March 06, 2013

Kenapa sy join shaklee???

Assalamualaikum...

Hari ni umie terdetik hati nak berkongsi kenapa umie yakin dengan untuk memilih shaklee sebagai pilihan umie... ni pengakuan ikhlas dr umie tau..maaflah kalau n3 ni terlalu panjang..

Sebelum umie kenal produk ni.. umie try produk utk detox dr shaklee.. ni pun pegawai kat ofis umie iaitu pn soraya yang suggestkan itu pun kalau x silap umie bln 11 gitu... then dah habis makan vitamin ni.. on januari.. ada kakak yang umie dah lama, kenal dia start dr umie wat bisnes tudung lagi dah.. memang dia yg selalu jualkan tudung yg umie jual... dia minta umie wat kan 1 blog dia.. katanya nak buat blog utk bisnes shaklee.. nak buat yg simple2 jer.. pada masa yg sama.. umie wat sikit research la pasal produk shaklee yg lain.. dan sampai satu masa tu umie rasa seronok pulak baca testimoni yang diaorg buat.. dan blog pertama yang umie jumpa adalah blog mamafaiz.. best pulak bc blog dia..hehehe...

Dalam nak wat blog tu.. umie tanya2 la jugak pasal shaklee ni pada kak aida yg minta umie watkan blog dia tu... dia xda berniat pun nak ajak umie join shaklee ni cuma umie yg bertanya dia apa yg sebenarnya sistem yg shaklee ni buat..

So.. dia terangkanlah serba sedikit pasal MLM shaklee ni tp xla detail sgt..tp umie boleh gambarkan MLM ni mcm mana..sb b4 ni umie pernah join CNI dan Tupperware... tp serius tau.. umie xtau pun strategi MLM diorg ni mcm mana. Lagi pun umie beli just utk pakai sendiri jer...

Dlm masa 3 hari umie wat keputusan nak join Shaklee.. time tu pada 30.1.2013..umie sampaikan hasrat nak join shaklee pada mlm tu dan.. esoknya 31.1.2013.. umie officially dah join shaklee..

Umie start la promote omega memandangkan time tu omega tengah ada promo buy 6 free 1.... pada mulanya agak mencabar sb rasa malu dan segan.. nak tag org pun xberani.. takut org tak suka... tp alhamdulillah.. ramai jugak kawan berminat nak beli...

Umie xdapat lagi 1st income umie.. apa yg umie akan sentiasa ingat adalah
.. sharing is caring.. dan share secara ikhlas nak bantu org selesaikan masalah adalah sesuatu kelegaan bagi umie.. kdg2.. x blh nak tgk kawan2 mengadu kat fb yg diaorg tgh sakit...mesti nak suggestkan produk kat dia.. umie suggestkan sesuatu produk tu melalui pengalaman individu lain yg boleh kita guna untuk penyelesaian masalah bagi org lain.. mana tau boleh membantu kan...

Baru sebulan berkecimpung dlm bisnes ni mcm seronok pulak. Nak kata sb dpt income tu xjugak sb 1st income pun umie xdpt lagi... tp seronok sb dpt bantu kawan2..

Kepada kawan2 yg sekarang tgh bekerja.. nak cari income lebih dan surirumah yg saja2 duduk rumah xda wat papa.. boleh la try berbisnes dengan shaklee...

Satu kelebihan shaklee yang umie rasakan adalah.. rakan2 dlm bisnes shaklee ni.. mengajar kita lebih mendekati Allah, doa..tawakal dan berusaha... apa yg kita usaha itu yg kita dapat... kalau ada yg berminat nak join shaklee...di alu-alukan... nak taip pjg kat sini apa yg kita kena buat secara ikhlas dan bukan keterpaksaan terlalu pjg la pulak... kalau nak tau lebih.. blh pm umie....umie boleh terangkan serba sedikit seperti upline umie buat sblm ni...


InsyaAllah...
posted from Bloggeroid

Sunday, March 03, 2013

Tak sabar nak balik kampung

Assalamuaaikum....

Tengah mengira hari nak balik sarawak...
9.3.2013 nak balik bercuti ke Sarawak..
xsabar jer rasa...
Call mak tiap2 hari..
mak dah pesan jgn singgah makan kat tempat lain kalau dah sampai sibu nanti sb mak dah masakkan siap2 makanan kegemaran umie iaitu..belangkas... sedap.. biasa org wat kerabu..tp umie suka kari...

dap..dap..dap....

Tuesday, February 26, 2013

Strok dan Edema

Assalamualaikum....

Malam-malam gini nak karang cerita sedih la pulak...

ayah umie dah hampir 3 tahun mengidap strok dan alhamdulillah dah beransur sihat.. itu pun still bergantung kepada ubat hospital... lebih kurang setiap 3 bulan dia akan ke hospital untuk check up..ambik ubat..ubat dia pun bukan boleh bagi ikut dan jer.. ada sejenis ubat yang di makan tu memang untuk cairkan darah dia dan doc pun dah pesan jgn bagi dia jatuh atau terhantuk...Ya Allah sungguh besar dugaan untuk keluarga kami dan paling kesian sekarang ni ayah umie kat kpg dan kakak yang no. 2 yang menjaganya... alhamdulillah.. dengan penjagaan kakak yang rapi.. ayah umie dah boleh berdikari walau pun penglihatannya agak terjejas...

dan hari ni td.. call kampung..umie memang mcm ni lagi kerap nak balik kampung.. lagi kerap umie akan call ke rumah.. hari tu mak ada mengalami bengkak pada badan... b4 ni pernah gak tengok dia bengkak kat kaki.. tp dia still boleh jalan lagi.. tp masalahnya..baru2 ni tadi kakak nak teman dia g klinik tp dia kata nak tunggu umie balik gak..then kakak pujuk dia cara elok abru la dia nak g.. kalau x ...9hb umie balik tu dia nak umie temankan dia g klinik... lama lagi ank tunggu tu..nasib baik dia nak ikut cakap kakak...

setelah hampir sebulan umie join SHAKLEE.. dan banyak info mengenai penyakit yang umie dapat..
dan salah satunya adalah EDEMA.. b4 ni xpernah pun dengar nama penyakit ni...

 mak umie.. simptomnya seolah seperti edema tp doc kata dia xda papa..cuma darah tingginya naik ckit sb kurang tido dan asyik terjaga jer... b4 ni mak umie pernah ckp nak minta carikan supplement untuk dia.. kadang-kadang dia rasa kaki dia kebas dan kalau dalam rumah..berkaki ayam tanpa selipar seolah-oleh kena cucuk jer.. dan kdg2.. kaki dia bengkak sb kalau duduk lama pun bengkak.. berdiri pun bengkak..nasib baik la member2 shaklee sanggup berkongsi maklumat mengenai edema dan umie pun google sendiri...nak tau ederma tu apa?

Edema merupakan kondisi pembengkakan yang diakibatkan oleh kelebihan cairan dalam jaringan tubuh. Meskipun edema takkan mempengaruhi bagian tubuh manapun, kondisi ini seringkali dapat ditemukan di tangan, lengan, telapak kaki dan pergelangan kaki.

Penyebab

1.
Duduk atau berada pada satu posisi terlalu lama
2. Terlalu banyak makan makanan asin
3. Gejala pra-menstruasi
4. Kehamilan
5. Efek samping dari obat-obatan tertentu
6. Gejala penyakit tertentu seperti sirosis dan penyakit ginjal


Gejala

1. Pembengkakan jaringan langsung di bawah kulit
2. Kulit merenggang atau berkilau
3.
Setelah ditekan selama beberapa detik, kulit tak kembali ke bentuk semula atau tetap membentuk cekungan
4. Ukuran perut meningkat

yang umie highlight kan warna merah tu adalah berlaku pada mak umie...
setelah mendapat nasihat dari member shaklee..diorg suggestkan umie ambik VIVIX..walaupun umie tau hakikatnya harga agak mahal.. tp harga tu tidak setanding dengan harga pengorbanan kedua ibu bapa umie untuk umie sebelum ni...

nak tau lebih lanjut mengenai supplement Vivix yang di syorkan tu.. boleh rujuk sini ---VIVIX...
sini juga VIVIX SHAKLEE dan INI


kalau ada yang berminat... boleh PM umie

Thursday, February 21, 2013

Shaklee merubah cara pemakananku

Assalamualaikum...

Dah nakan tengahari?... biasa kat ofis ni kul 12 dah ada makcik tolak troli kat bahagian ktorg ni... semenjak cafe parcel d ni di pindahkan ke blok d8... jauh sgt nak g sana.. umie pulak, semenjak tu x pernah langsung jejak kaki ke kafe tu...

Sejak akhir2 ni umie umie amalkan diet shaklee.. umie makan omega dan esp...jadi makannya kurang... walaupun badan xla nampak sgt turunnya tp syukur alhamdulillah badan rasa ringan dan perut pun dah kempis ckit...

Dan 1 lagi perkembangan umie... sblm ni x suka dan x reti nak makan sayur... so skrg xlagi...kot2 la umie ambik produk GLA shaklee tu wat umie ni nak makan sayur.. sb GLA ni untuk betulkan hormon... hehehe.. (ada kaitan ker ngan GLA)...hehehe... so I'm happy sesangat...





posted from Bloggeroid

Tuesday, February 19, 2013

Why I choose SHAKLEE

Assalamualaikum..

Kenapa umie rasa berdebar pulak tiap n3 ni yer...hihihi..nilah semanagt namanya kan kan... ko aderrrr?

Seperti tajuk di atas...serius... b4 ni nak makan supplement memang betul kira bajet.. mampu ker nak beli supplement tp dah memikirkan sesuatu yg baik utk diri kita memang patut beli.. kalau beli handbag rm1++ lebih, mampu tp nak beli makanan tambahan utk diri sendiri berkira pulak kan... so umie just fikir positif... kalau x start makan dari sekarang bila lagi.. xkan nak tunggu dah sakit, muka berkedut dan dah bongkok baru terkedek kedek cari supplement..

1st...umie ambik supplement herblax dari shaklee.. umie nak detox segala toksin dalam badan ni nak bahi vitamin ni serap habis kat dlm badan. Kalau x detok..prosesnya mb slow ckit sb ada sesuatu yg sekat vitamin yang kita makan drpd menyerap kat badan.

2nd.. umie makan alfalfa.. alhamdulillah..so far mkn alfalfa sblm ni boleh nyenyakkan tidur umie dan bgun pagi segar jer... rasa sakit kat pergelangan kaki pun kurang sb alfalfa ni seauai jugak untuk sakit sendi dan senang utk.lawas.

3rd...umie makan lecithin.. lechitin pulak fungsinya nak hapuskan kolestrol dlm.badan..umie ni memang penggemar fastfood yng tegar..so.. kalau dah makan fastfood ni x mustahil semua benda ni boleh berlaku kan dan lecithin ni blh bakar lemak...

4th.. umie makan omega... omega ni nak lagi bantu lecithin bekerjasama nak Bagi bako, bako dan bako lemak umie ni.. yerla lemak degil sejak dulu.. dulu x la besar mcm ni sb byk exercise..skrg ni kerjanya duduk sahaja... omega ni gak bagi ingatan umie lagi kuat sb sejak akhir-akhir ni pelupa la sgt...

5tf...umie makan GLA... GLA ni fungsinya utk hormon...actually umie dah kawin hampir 4 tahun.. nak beli produk lain agak mahal dan ada testimoni produk lain yg hampir 5 bln try produk tu xda beri kesan dan GLA dari SHAKLEE ni ramai yg beri positif dan bkn semua tp yg selebihnya berdoa dan berusaha. Sejak umie makan GLA dah seminggu lebih dan tgk dtg bulan.. memang byk keluar darah dan perut dah kempis sikit dr sblm ni.. insyaAllah.. harap betul la hormonnya lepas ni.

6th...ESP..Umie baru minum lebih kurang 2 minggu... byk kesan positif umie tgk terutama sekali kulit.. disbbkan ESP ni berunsurkan soya so..ia boleh memperbaiki sel-sel dan tisu-tisu yg rosak... mcm bekas jerawat kat muka umie ni... dah semakin pudah dan kulit mkin cerah.. lagipun umie ni memang kulit cerah ckit..makin la cerah ka... lepas ni kalau dah bis ESP ni nak repeat order lagi la sb memang marveles la.. x rugi cuba sb ESP ni adalah asas kepada semua supplement...

Dari kesan apa yg umie mkn 6 jenis produk shaklee ni bagi umie memang best..tip top.. sb apa..ada kesan seperti kulit makin cerah...perut dah makin kempis.. badan umie rasa ringan..makan x seperti sblm ni makan main sumbat dlm mulut jer.. tp skrg xlagi.. makan supplement ni latih umie utk makan mknan yg berkhasiat..byk mkn buah... sarapan pagi xda pun mkn berminyak sblm ni... stp pagi makan nasi lemak, macaroni goreng la..dan mcm2 lagi la...

So..u all kalau nak slim, secara sihat.. nak kulit cantik, nak supplement yg bagus.. try la Shaklee..umie memang cadangkan supplement Shaklee ni utk u all.. kalau ada sebarang pertanyaan... call/sms/pm umie k...saja nak bertanya pun xper...

posted from Bloggeroid

Sunday, February 17, 2013

Sabun collagen gred AAA

Assalamualaikum...

Ni maklum ni...saper nak beli borong sabun ni blh pm umie...hargs special punya... x caya... pm la...




posted from Bloggeroid

Friday, February 15, 2013

1st trip

Assalamualaikum...

Dah beberapa hari x update blog.. sibuk ckit dan ada job wat blog for 2nd time utk assignment student...yg plg simple jer... (memang simple giler)... dah dia 1 group ni minta watkan yg plg simple dengan pengetahuan diorg yg cukup2 jer...hihihi

So lahirla blog tu... tp web blog tu dirahsiakan..hihihi...

Oklah.... petang smlm umie pg pos brg shaklee yg di order.. dan poskan sekali utk distributor sekali...ramai gak org kat pejabat pos bangi tu.. brg memang meninbun jer.. pttla berlaku traffic jam ada yg nak tuntut brg dah pos brg....



Pagi semalam pun ada org order then umie minta shaklee poskan terus kepada customer...so xdala nak risau dah...hihi...

Kalau yg nak tanya2 pasal brg shalee ni tu...bokeh jer tanya yer...samada pm umie di fb atau sms jer....

posted from Bloggeroid

Tuesday, February 12, 2013

Tergoda dan mengoda

Assalamualaikum....

dah lama x main masak memasak...

so hari ni ada peluang dan ruang nak masuk ke dapur..
dah byk kali tergendala dan hari ni baru ada masa nak wat..
biasa kerjanya dok menghadap depan notebook jer...update status pasal Shaklee sampaikan dah jadi eddict dah ngan produk shaklee sb memberi impak yang besar kepada umie...


see..tergoda x...hihii..ni nak menambah lemak tp umie x perlu risau sb Omega Guard kan ada..hihihi...no risau2 dah..sb makna bukan menteka darah tp just nak jamak tu cukup la..hehhehe

Monday, February 11, 2013

Ada sesiapa yang tengah MENGANDUNG?

Assalamualaikum...

Ada sesiapa yang tengah mengandung sekarang ni...
umie nak bagi cadangan untuk set hamil bagi yang tengah mengandung ni...





klik pada gambar untuk maklumat selanjutnya...hihihihi


comelkan org mengandung...nak mengandung gak la...

Saturday, February 09, 2013

Free Shaker dan Sudu

Assalamualaikum...


Ada sesiapa nak free shaker dan sudu free... meh klik.. FREE


Friday, February 08, 2013

Serius ni nak declare...

Assalamualaikum..

Sy Norsapidah binti Shahren. No ID 892572 area Putrajaya/Banting. Jika anda seorang yang mementingkan kecantikan dan kesihatan yang baik pastinya anda memilih jenama SHAKLEE.. PM me di FB: Umie Sapidah atau whatsapp 0134215713 jika anda perlukan vitamin untuk ibu yang sedang hamil, set berpantang, set slimming dan juga bagi menambah selera makan anak anda..don't hesitate to call/pm sy okay...

posted from Bloggeroid

Thursday, February 07, 2013

Kalau saya mengandung..saya nak makan ni...boleh x?

Assalamualaikum..

Sayakan..insyaAllah..sy nak try set utk Women Health dari Shaklee..
kalau sy ada rezeki mengandung...sya nak try set ni lah..sb dah complete lagi pun ni just makanan tambahan..xperlu dirisaukan..cuma perlukan pelaburan yang byk jer...tp kalau hasilnya berbaloi...alhamdulillah....


dari Set Hamil, Set Berpantang dan Set Menyusu
dan ni lah hasilnya
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


nak tau caranya...klik jer... Hanna Style

Wednesday, February 06, 2013

Sabun Pure Marine Collagen Gred AAA(Purple)

Assalamualaikum...

blog umie ni dah jadi blog macam-macam ada...
yer la kdg2 ada kawan minta tolong promotekan barang dia...
so far umie x pernah menolak lagi selagi benda tu x bercangkah...

kalau ada benda nak post kat blog ni pun ok gak..xla sunyi sgt.. mcm la bajet ada org baca blog umie ni...hehhe..yer la..nak harapkan nuffnang bagi ganjaran lebih mana mungkin dan nehi mungkin...org masuk pun alhamdulillah..dari xda..kalau 1 org masuk tu dah kira adala org datang jenguk tu kan..anway..thanks la jenguk blog umie yang x seberapa ni..hehheh...

ok..sblm ni umie promote rumpai laut kan dan skrg ni umie nak promote sabun rumpai laut pulak..
sabun ni kawan umie dari sabah yang jual..dia kata kat sabah pun baru lagi sabun ni..so kalau kat sini harga pun boleh tahan gak la mahalnya..

meh umie bagi u all tgk gambarnya ok...


saiznya besar sikit dari sabun beras tu..tu kawan umie yang maklumkan...
kalau nak dapat harga murah boleh beli borong 12 ketul dah dapat harga borong..so..apa tunggu lagi..just pm me...(kalau nak dapatkan nom tel umie..ada kat side bar sebelah kanan tu...email n whatsapp pun boleh...


pssstttt: SHAKLEE tu umie sendiri yang punya ID tau..bukan org lain...selain dari produk shaklee..bukan umie punya...hehehhehe

Monday, February 04, 2013

Athiyyah Hannani

Assalamualikum...

Hari ni dah terpublish satu blog baru umie create...
tujuan umie create blog tu sb nak kongsikan pengalaman menggunakan produk Shaklee..

Blog ni masih dalam ubah suai lagi tp umie dah start publish dah n3 kat dalam tu...

just klik pada gambar banner tu akan terus ke blog Hannan tu..

umie suka nama Athiyyah dan jugak Hannani.. tp panggil Hannan jer..
maksudnya Pemberian, KesayangangKu, KecintaanKu...

jom la follow blog umie sambil menjaga kesihatan...
jgn lupa singgah tau...

Risiko Kekurangan Protein ::Ambil Makanan Tambahan Shaklee untuk menambah PROTEIN::

Assalamualaikum...

Beberapa risiki apabila kekurangan Protein secara umumnya umie listkan di bawah ni:

1.       Anemia iaitu kekurangan darah @ kurang sel darah merah
  • biasanya ibu yang tengah hamil ramai jugak yang menghadapi anemia. kdg2 berlaku time pregnant jer..dan kdg2 lepas bersalin dah ok balik. Kesian tau kalau ibunya kekurangan darah time mengandung ni..takut baby akan dapat penyakit lain pulak sb kurang darah. Gejala ni kita boleh tgk individu tu pucat, cepat letih, rasa tidak bermaya, berdebar-debar, sukar bernafas dan kadang-kadang boleh pengsan. tp kadang-kadang individu tu sendiri x rasa siap boleh gelak lagi kalau kurang darah tp hkikatnya agak merbahaya ketika bersalin nanti.
2.       Kidney Disease (Penyakit Buah Pinggang)
3.       Liver (Hati)
4.       High Cholestrol (Kolestrol Tinggi)
5.       Low Blood Pressure (Tekanan Darah Rendah
6.       Low Blood Sugar (Kandungan Gula Dalam Darah)
7.       Nerve Instability (Saraf Tak Stabil)
8.       Peptic Ulcer (Ulser Perut + Usus)
9.       Poor Wound Healing (Luka Lambat Sembuh)
10.     Poor Blood Circulation (Pengaliran Darah Yang Tidak Lancar)
11.     Poor Vision (Penglihatan Yang Kurang Baik)
12.     Irritability (Badan Menggeletar)
13.     Fatigue (Letih Lesu)
14.     Weakness (Lemah)
15.     Water Retention (Tinggi Kandungan Air Dlm Tisu Badan)
16.     Prolonged Of The Mental Retardation (Terencat Akal)
17.     Lack Of Resistance TO Infection (Ketahanan Badan Rendah Terhadap Penyakit)



Sunday, February 03, 2013

Mengapa dah makan suplement tp still tak da PERUBAHAN???

Assalamualaikum...

selamat berhujung minggu kawan-kawan...esok kerja..rasa bersemangat pulak nak kerja ni...hehhehe..nak tau sebab apa..sb Shaklee...confident dah ada...so..lepas ni kena  think positif jer..jer... bolehh???

so..untuk n3 kali ni umie nak sambung n3 umie sblm ni yang mengenai HEALING CRISIS

Secara umumnya..ramai antara kita try sesuatu produk dan xda perubahan so, mula lah putus asa. untuk pengetahuan u all...setiap individu ni penerimaan sesuatu yang baru dalam badan memang mengambil masa jugak sb nak kena sesuaian dulu ngan dengan organ dalam badan kita. kadang-kadang lambat..kadang-kadang kalau bernasib baik memang cepat jer produk tu bertindak..

ada beberapa sebab kenapa sesuatu produk tu kalau kita tgk lambat prosesnya maka adalah sebabnya.
selepas 1-2 bulan pengambilan makanan tambahan ni, kita sepatutnya telah merasai perbezaan pada badan contohnya, tenaga bertambah, pergerakan sistem usus yang lebih baik dan sebagainya.. sometimes, kita sendiri pun x sedar yang kdg2 kita ambil makanan tambahan ni buat kerja bagai nak rak sampai kita sendiri x sedar bahawa tenaga kita dah bertambah sampaikan org lain boleh nampak perubahan pada diri kita.

so..di sini umie nak senaraikan beberapa sebab mengapa makanan tambahan tu xnampak perubahannya.

  1. TIDAK mengamalkannya setiap hari.
  2. TIDAK mengikut dos yang telah dicadangkan.
  3. TAKUT kepada krisis penyembuhan, lalu berhenti dari mengambilnya.
  4. Pemakanan yang TIDAK sempurna serta mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat.
  5. Mengalami penyakit kronik yang memerlukan tempoh yang panjang untuk sembuh.
  6. Mengalami keadaan yang kronik yang membuat anda hilang keyakinan dalam mana-mana  rawatan mahu pun makanan tambahan
  7. Mengalami masalah emosi.

Sebab ke 3 adalah sebab pernah umie alami sendiri iaitu takut kepada krisis penyembuhan/healing crisis. seperti yang umie telah ceritakan sblm ni..umie mengalami bibir mengelupas teruk. salah satu cara umie nak rawatnya adalah dengan meminum air kosong dalam kuantiti yang byk. sebabnya dan kita memerlukan air yang byk. umie dah byk kali tgk testimoni dan review ramai org..umie gigihkan jugak nak makan supplement ni.

so...kalau u all dah tau sebabnya..senang la nak mengatasi dan di harap lepas ni boleh sambung balik makan makanan tambahan SHAKLEE ni ok..


kalau sesiapa yang nak tau lebih lanjut pasal SHAKLEE ni boleh la PM umie walaupun sekadar nak bertanya mengenai produk jer..insyaAllah..anda semua akan di layan....hihihihih..

Pesanan dari umie: Produk Shaklee ni x semestinya kita kena beli tiap-tiap bulan..tau sb apa?? sb kuantiti sesuatu produk tu boleh lebih dari 1 bulan...contohnya mcm ESP boleh thn sebulan setengah hingga 2 bulan. kalau makan Omega Guard pun kandungannya byk ngan ikan..xkan nak makan ikan tiap2 hari kan..so omega ni dah terdiri daripada kandungan ikan..so..senang dan mudah kan...hiiihhi


Salam jatuh cinta utk SHAKLEE...

ESP Shaklee memang ohssseemmmmm...!!!!

Assalamualaikum..

Kalau bercakap pasal Produk Shaklee ni mesti ramai org dah terer dan ramai dah mencuba produknya...
org yang x try pun boleh tau apa supplement ni.. bukannya apa sb ramai org dok post dalam FB dan blog cerita pasal kebaikan dan kelebihan produk makanan tambahan utk badan ni....

so..kali pulak..umie nak bagi tau pasal ESP a.k.a Energizing Soy Protein..
kalau u all search kat internet..ramai org telah wat testimoni dan review produk ni...kalau customer yang  bertanya pada umie..umie akan direct ckp try search di internet untuk testimoninya spy x nampak berat sebelah sb terlalu ramai yang telah buat review pasal kelebihan ESP ni dan ramai yang testimoni yang berjaya...




terdapat beberapa kelebihan ESP ni antaranya seperti berikut:
  • membantu membina dan memperbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. dari ogan terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
  • menyediakan 14gm protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung.
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada nilai harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat.
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan monopous.
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah.
so..apa tunggu lagi...dapatkan ESP untuk hasil yang memuaskan...
boleh PM umie melalui sms/whatsapp/FB/email untuk tau lebih lanjut pasal produk...




 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Saturday, February 02, 2013

Healing Crisis selepas pengambilan Supplement Shaklee

Assalamualaikum...

Setiap apa-apa produk atau supplement yang kita ambil biasanya akan ada Healing Crisis atau dalam bahasa Melayunya adalah Krisis Penyembuhan. Sebagai contoh, kalau kita ambik produk rawatan muka..healing crisis yang biasa berlaku adalah..makin byk keluar jerawat dalam beberapa hari menggunakan produk tersebut. ini adalah kerana biasanya cara bagaimana ubat/produk tersebut bertindak balas kepada badan kita.

ok..hari ni umie nak explain ckit la pasal healing crisis apabila kita mengambil produk Shaklee dan ada beberapa healing crisis yang umie alami semasa umie mengambil produk Alfalfa, Lechitin dan Herb-Lax. Antara simpton2 yang umie alami adalah sakit tekak hampir nak selsema, sakit sendi terutama sekali di lutut, kitaran haid x menentu dan sedikit pening. Ada beberapa sebab kenapa perkara ini berlaku dan setiap orang akan mengalami healing crisis yang berbeza. so..kalau nak tau lebih lanjut mengenai Healing Crisis ni dan penyebabnya baca selanjutnya ok...

  1. Sakit kepala yang melampau - tekanan darah tinggi, petanda menyahtoksin
  2. Demam, tidak cukup rehat - meningkatkan metabolisme, meransang fungsi imunisasi badan
  3. Cirit-birit, meningkatkan pergerakan usus, najis berbau, air kencing berbau - petanda bagi menyahtoksin, menghimpunkan bahan buangan dan sisa-sisa dalam usus besar.
  4. Kembung Perut - sistem penghadaman lemah
  5. Ruam, kulit gatal, kelemumur, keluar lendir - fungsi hati yang lemah, usus besar yang tidak sihat dan sistem pembersihan
  6. Penghasilan lendir seperti selsema, kahak - funsi paru-paru yang lemah, keluar kahak juga adalah petanda bagi menyahtoksin
  7. Pendarahan hidung - mungkin petanda bagi kekurangan darah
  8. Rasa sakit pada otot dan sendi - badan berasid, toksin terkumpul di bahagian sakit
  9. Peningkatan rasa sakit di sebahagian badan yang bermasalah - mempercepatkan krisi penyembuhan 
  10. Tidur yang bermasalah @ terlalu aktif - sistem saraf yang lemah
  11. Kitaran haid yang tidak menentu, perubahan waktu kitaran haid, kegatalan pada alat sulit, penghasilan lendiran yang banyak - hormon yang tidak seimbang/penyakit buasir
  12. Lapar, pening - tekanan darah rendah, anemia
  13. Loya, sembelit, tersedu - sistem hadaman yang lemah, masalah hati
  14. Edema (membengkak) - masalah buah pinggang

so..di harap beberapa detail yang umie senaraikan ni dapat memberi petunjuk kepada u all yang baru nak try produk Shaklee..sebelum ni umie pun mengalami masalah yang sama tp umie stop kejap sb x tahan sebab kulit bibir umie mengelupas teruk kerana kurang minum air. itu bermaksud bahawa badan kita memerlukan byk air apabila mengambil apa-apa supplement pun. so..kita haruslah minum air yang byk ok.. now, umie dah sambung balik makan supplement ni dan diharap nampaklah kesannya nanti..insyaAllah...

Selepas mengenalpasti healing crisis ni..umie arap u all jgn putus asa sb blm nampak kesannya pada diri masing-masing sb setiap indiviti tahap penerimaan supplement dalam badan mereka berbeza. yang penting harap bersabar dan sentiasa berfikiran positif. ok..utk next n3 nanti umie akan bagi tau kenapa kita berputus asa setelah mengamal supplement tp xnampak lagi kesannya...so..tunggu next n3 ok...



 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Pesta Buku 1 Malaysia 2013

Assalamualaikum...

Baru sampai rumah terus buka notebook then update pasal Pesta Buku 1 Malaysia di PWTC...

1st time umie g Pesta Buku di PWTC ni walaupun dah hampir 7 tahun duduk kat KL/Putrajaya/Banting.
Nassib baik la mr. hubby baik hati nak g bawa..sgt bersyukur la dia bagi masa 1 jam (11.00 pagi - 12.00 tgh) untuk umie g mana booth yang umie nak pergi..1st yang umie g umie serbu Karangkraf sb nak beli Majalah PC untuk bulan Jan dan Feb then beli novel Setia Hujung Nyawa utk member dari Sarawak yang minta tolong belikan sb di Sarawak susah nak dapatkan buku ni. buku yang umie belikan tu pun umie beli online dari Karangkraf..buku harga rm19.90 dah jadi mahal sb termasuk kos pos. Dah alang-alang umie g Pesta Buku tu umie belikan utk dia sekali sb minggu depan umie nak jumpa dia sb abgnya akan berkahwin ngan org Olak Lempit, Banting tu..so x jauh la dari rumah umie...




see...betul kan umie g..bukan tipu2 tau..hehehe





so inilah beberapa buah buku yang umie beli.. habis gak la dalam rm1++.00 semuanya..nasib baik mr. hubby ada..cepat2 umie call sb duit x cukup dalam purse. mula2 ingat nak beli 3 buku yang terbaru utk bulan Februari..sekali tgk budak yang jaga buku tu siap bagi bakul lagi..haa..ambik kau...maunya seronok dok isi novel dalam bakul..nak letak balik syg..karang terngiang-ngiang lak novel tu kat kepala otak ni...so..utk 1-2 bulan ni cukup la dulu beli novel ni sb nak kena habiskan dulu baca br boleh beli lagi okay...

keluaran terbaru di Kaki Novel iaitu Khilaf Semalam, Kasihku Yang Satu dan Bukan Bisikan.
tp sejak beberapa minggu ni kurang lak umie baca novel sb bz sikit sb mengulangkaji pasal produk Shaklee supaya boleh nak bagi consultant kat org nak beli produk ni dan boleh jadi lebih yakin... cheer for me okay...

posted from Bloggeroid

Friday, February 01, 2013

Aiskrim pulak..

Assalamualaikum...

Jom makan aiskrim sambil berfesbuking n blogwalking..



My feveret aiskrim...hampir 2 bulan xmakan sb sakit tekak dan batuk...

posted from Bloggeroid

Nak Hapuskan Lemak Degil dengan Omega Guard Shaklee



Assalamualaikum...

So..inilah n3 pertama nak promote Produk Shaklee ni...

untuk bulan Februari ni Shaklee ada wat promo iaitu Omega Guard beli 6 free 1..
kalau x beli 1 pun ok dah..tp sementara promosi beli byk pun xper sb utk anak, mak, ayah dan suami pun boleh makan skali....


Penerangan untuk Omega-3

Shaklee Omega Guard (Fish Oil) mengandungi Omega-3 Fatty Acid yang dilengkapi dengan dengan DHA seta EPA. Omega-3 adalah asid lemak yang perlu diambil serta tidak dapat dihasilkan oleh badan dan perlu diambik daripada diet harian.

EPA (Eicosa Pentaenoic Acid)

EPA boleh mencegah pelbagai jenis penyakit contohnya:
  1. kanser
  2. pembekuan darah
  3. pembekuan lemak dalam darah
  4. mengurangkan kadar kolestrol berlebihan
  5. mencegah penyakit jantung
  6. tekanan perasaan
  7. tekanan darah tinggi

DHA (Dacosa Hexaenoic Asid)

 DHA boleh mencegah pelbagai jenis penyakit contohnya: 
  1. mencegah radang sendi
  2. mencegah asma
  3. meningkatkan daya seks
  4. mengelakkan kanser PAYUDARA, USUS, PRANKREAS dan PROSTAT
  5. mencegah penyakit kulit
  6. mengelakkan MIGRAIN, rasa kebas di anggota badan serta kesejukan pada kaki dan tangan.

Sumber Omega-3
  1. Telur
  2. ikan salmon
  3. ikan tuna
  4. ikan sardin
  5. ikan bilis
  6. ikan makarel
so dah ada kesemua sumber ni dalam Omega-3..so xyah lah beli semua ikan-ikan di atas padahal kita boleh jer makan Omega-3 dalam Omega Guard yer kan..


Siapa yang perlukan Omega-3???

Ibu Hamil
  • membantu perkembangan otak bagi bagi semasa dalam kandungan
  • mengurangkan risiko kelahiran bayi pra matang
  • mengurangkan risiko gila meroyan selepas kelahiran bayi
  • mengawal kenaikan berat badan yang mencanak-canak naik

Ibu Menyusu

  • menyalurkan khasiat Omega-3 untuk sistem imunisasi badan kanak-kanak serta perkembangan otak.
  • membantu penurunan berat badan ibu tanpa menjejaskan penyusuan kepada bayi.

Kanak-Kanak
  • Pertumbuhan badan yang sihat selain kesihatan otak.
  • yang sering demam, selsema, batuk serta jatuh sakit etc asma, eczema
  • menguatkan sistem imunisasi badan

Mereka yang mengalami masalah berat badan
  • membantu pembakaran lemak dengan lebih cepat berbanding Lecithin
  • Omega-3 akan meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera selera makan = kurang makan dan sentiasa kenyang.

Sering alami masalah kesihatan
  • batuk berkahak, selsema yang berterusan
  • sakit-sakit sendi, kolestrol tinggi
  • sakit strok

kepada sesiapa yang berminat nak order tu meh la pm umie yer..
kalau yang berada di sekitar Dengkil, Bukit Changgang dan Bandar Seri Ehsan boleh la umie hantarkan sebab dah dekat area rumah umie dah tu sb umie duduk kat Bandar Seri Ehsan, Banting. kalau nak pick up sendiri kat rumah pun boleh....

lepas baca ni kalau rasa terbuka hati nak beli tu just pm me...




 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Selamat hari wilayah...

Assalamualaikum....

Selamat hari wilayah kepada warga Putrajaya, Kuala Lumpur dan Labuan...

Hari disbbkan putrajaya cuti..dan haruslah keluar daerah...dah nama pun rumah kat kawasan swlangor dan bandar yg paling dekat pun Banting..

Hari ni g bank dan bayar cukai di Pejabat Daerah Banting...

Hari cuaca sungguh panas dan kepala pun berdenyut-denyut dah ni..plan hari ni td nak g KL ke Pesta Buku tu tp ditangguhkan ke esok hari jerla...



So..kita minum dulu... cool blog oreo coklat black pearl..hambek kau... panjang giler nama...nasib baik sedap...hihihi....

posted from Bloggeroid

Thursday, January 31, 2013

Shaklee Independent Distributor

Assalamualaikum....

Now..im officially...jadi Shaklee Independent Distributor
just kerana umie ni g ambik upah buat blog org yang jual Shaklee...so..dengan umie sekali terpengaruh...


bukannya apa..kalau dari ikutkan bacaan umie melalui testimoni yang diorg buat...cukup menarik dan ramai telah percaya dan menggunakan  produk ni
so now..insyaAllah umie akan try gak guna produk tu...
then n3 by n3 umie akan update pasal produk ni dan tunukkan beberapa org yang telah berjaya menggunakan produk ni...insyaAllah....

kepada sesiapa yang berada di Putrajaya/ Dengkil/ Bukit Changgang/Bandar Seri Ehsan..
jgn segan nak pm umie nak tau maklumat lebih lanjut mengenai produk ni.. kepada sesiapa yang ingin bertanya boleh pm ke email atau ke fb umie seperti yang tertera di atas tu ok.. penerangan secara percuma..

dan kepada otai-otai Shaklee...sila beri tunjuk ajar k...
saya budak baru belajar...



Mini pavlova

Assalamualaikum...

Pernah buat sekali jer tp x berapa nak menjadi... so..ni order jer la hari ni sb teringin gak nak makan.. thanks kepada lun a.k.a huda shari utk pavlova ni...service mantop...balik rumah nak makan..bau manisnya pun dah memanggil manggil ni...




See..u all ada rasa terpanggil panggil x nak menjamah..hihihi...

posted from Bloggeroid

Wednesday, January 30, 2013

Shaklee..shaklee

Assalamualaikum....

Sejak akhir-akhir ni selalu gak dah umie update blog...apakah mimpinya...sikit2 update sb dah ada kemudahan nak update..so apa tunggu lagi...update jer la...dah namanya blog ni dah mcm diari bergerak dah...hahaha

Umie ni...sejak 2-3 minggu ni umie ada buat 1 blog utk cuatomer ni jual brg shakleenya...tiap2 hari tgk dan belek blog dia..umie tertarik lak nak baca blog yg umie buat ni. Walaupun x siap sepenuhnya lagi...tp umie mintak gak dia update blog dia tu..so..sambil2 menyelam tu minum air la yer...sambil2 wat blog dia..sambil2 umie baca la pasal produk shaklee ni...timbul lak rasa minat kat situ....hihihi..ada faham????

Ni nak tanya ni....ramai ker yg dah try produk shaklee? So far..keberkesanannya mcm mana? Ramai ker dah jadi ahli...kalau umie jadi ahli shaklee..ada x org nak beli...nilah persoalannya kalau dah jadi ahli...rugi tau kalau jadi ahli x bergerak. Sekurang-kurangnya balik modal utk register dan dpt income tiap2 bln tu berbaloi la, dapat la rolling beli brg shaklee utk diri sendiri kan.. betul x...?? U all ada papa komen pasal shaklee? Sila bagi pendapat...sekian terima kasih....

posted from Bloggeroid

Shaklee Distributor at Sibu, Sarawak.

Assalamualaikum....

Ada sesipa yang makan supplement Shaklee ker? Sekarang produk ni pun tgh hot mcm pisang goreng lak..

Ok...nak maklum ni...kalau sesiapa yang berada di Bandar Sibu, Sarawak atau kawasan yang berdekatan dan sewaktu dengannya yang nak dapatkan supplement Shaklee ni..boleh jengah ke blog http://aidajwk.blogspot.com .. kalau nak dptkan detail pasal supplement dan nak dptkan penerangan secara free pasal supplement ni blh jer terus call, pm atau whatsapp jer..
posted from Bloggeroid

Tuesday, January 29, 2013

Kek cheese jadi bingka cheesw

Assalamulaikum....

Isnin...best..
Petang semalam wat kek cheese yp jd bingka cheese lak jadinya...

Mr. Hubby siap blh gelak lg kek jd bingka...hihihi..ko ada? Xdakan... kalau dah jd mcm bingka tu maknsnya kek xmenjadi la tu...haha

Nasib baik la blh makan..so jemput mkn....


posted from Bloggeroid

Bila mata xmau tido

Assalamualaikum...

Bila mata xmau tido, mulalah buka novel baca page by page sambil tgk jam kat dinding..jam dinding lambat 15 minit dan mencongak jam skrg pukul 1120 mlm..

Ingatkan nak teruskan membaca tp kesian pulak mr. hubby tgh tido tp lampu still on lagi..tutup suis lampu then capai pulak hp yg tgh bercharging...

Belek fb sampailah muka surat last umie tgk sblm buka fb td...kenapalah boring sgt...x habis buka fb..buka lak instagram...belek lak gambar2 org...padahal umie follow instagram org lain x byk pun..dah habis instagram...bukak lak twitter...pun xtau nak update apa...so skrg tgh taip n3 blog dan lepas publish mata terkebil-kebil sampailah mata mamai dah nak tido.

Oklah..tu jer nak update mlm ni...sori kalau memboringkan tp itulah realitinya..


p/s: maaflah kalau keadaan blog berserabut lagi..ni dlm proses mengemaskini setelah 4 thn bergelar blogger( blogger ciput jer...blogger la sgt...)

posted from Bloggeroid

Sunday, January 27, 2013

Penangan drana Setia Hujung Nyawa

Assalamualaikum....

Nilah penangan drama Setia Hujung Nyawa....mr. hubby pun dah terjebak sekali..marathon drama kat youtube..



Gelak mr. Hubby x hengat...kikikik...
posted from Bloggeroid

Saturday, January 26, 2013

Kain-kain

Assalamualaikum...

Petang sabtu dengan cuaca yg sangat panas..kesian hubby aku wat kerja sorang2 kat luar..nak betulkan tpt tadah hujan tu sb katanya nak simen kat garaj depan rumah sb takut hujan menitik atas tu... apa-apa la mesti hubby...yg penting siap..jimat dan xperlu nak upak org nak wat..hihi

Ok..ok...berbalik kepada tajuk...
Kain dr tahun lepas umie dah beli tp br potong hari ni. Itu pun ada lagi yg x potong sb xlarat dah nak berdiri lama...nak wat kerja duduk karang susah lak nak berdiri...ni pun tgh sakit tumit ni...




Hari ni sempat potong 4 helai jer...3 jubah dan 1 baju kurung biasa... baju kurung?? Haaa..baju kurung... ni lah baju kurung pertama umie wat dan start dr thn 2010 umie x pakai baju kurung yang berpesak tu...umie pernah pakai baju kurung moden.. baju kurung ni time mula belajar menjahit dulu memang baju kurung umie buat tp setelah pakai baju jubah..jubah jerla umie jahit. Dan umie wat baju jubah banyak sb nak wat persediaan...manalah tau..ada rezeki nak g wat umrah tahun ni ker...so..xyah la risau pasal baju jubah dah...insyaAllah.. oklah..nak sambung jahit tepi la... insyaAllah, nanti umie sambung update lepas baju siap k..

posted from Bloggeroid

Friday, January 25, 2013

Maggi kari

Assalamualaikum.

Lama x makan maggi...umie mlm td dah siap masak nasi, ayam dan sayur tp nak gak makan maggie...




Taadddaaaa... nilah magginya...

posted from Bloggeroid

Wednesday, January 23, 2013

Nasi lemak for breakfast..

Assalamualaikum...

Hari ni bekal bawa dari rumah. Ermmm..terajin lak pulak hari ni...




Ni boleh wat second round makan nasi lemak ni..
posted from Bloggeroid

Monday, January 21, 2013

Baju kurung moden pendek

Assalamualaikum..

Ada x nama baju mcm tu? Hehehe...sukahati umie jer nak bubuh nama kat baju..hihihi..

Dah beberapa minggu terbengkalai nak wat baju tu..dah siap potong dan jahit tepi tp br berkesempatan nak menjahit sb apa..sb kesihatan tidak mengizinkan...asal masuk bilik jahit...mesti terbatuk2... konsentrasi nak menjahit pun jd low...dan mlm ni td br selesai jahit bajunya...


Nilah rupa bajunya...orang yang memakainya pun memang comel kecik jer..



Customer ni request nak wat lengan mcm ni...lengan cekak atau ada gak org panggil lengan cuff...



Kainnya pulak umie wat kipas belakang...blur lak gambar ni....



Haaaa....ni gambar dekat kain kipas tu..jelas....

Ok..esok nak serah kepada orgnya iaitu zue... harap2 la muat....hihi...
posted from Bloggeroid

Sunday, January 20, 2013

Buah keranji di dalam plastik..

Assalamualaikum.
Pernah makan buah keranji? Atau ada yg x pernah tengok pun ada gak ker?



posted from Bloggeroid

Saturday, January 19, 2013

Setia Hujung Nyawa

Assalamualaikum...

ada sesiapa yang layan Setia hujung Nyawa???
hahaha..untuk pengetahuan u all umie pun layan gak la drama ni..
siap umie download lagi...hahaha...sb apa.. seronok pulak tgk drama ni..

dalam nak masuk 2 bulan ni..umie dah layan novel balik dan haruslah nak tgk drama yang ada kaitan ngan novel gak...
walaupun ada gak org kata x best..tp umie sampaikan boleh gak layan drama ni.... umie bukan tiap2 hari tgk..tu sebabla umie download drama ni..dan time umie wat n3 ni umie baru tengok episod 9 part L tu jatuh sampai keguguran....(sambil taip sambil tengok skrin sebelah tau..hihii)
 

disebabkan umie x pernah baca lagi novel ni...gigih la gak umie g beli online kat karangkraf...x sabar nak baca novel tu... insyaAllah minggu depan novel tu sampai la..

Friday, January 18, 2013

Ubat Batuk




Assalamualaikum...

almost 3 minggu aku batuk-batuk..
dan second time aku g klinik dan 2 kali pergi klinik tu la doc bagi ubat yang berlainan...

2nd time g tu...doc bukan saja bagi ubat cecair utk batuk tp pil batuk pun ada...
ni 1st time umie dapat pil batuk...



hopefully kebah la batuk ni nanti..mcm2 ubat batuk dan petua dah umie telan...still gitu gak...
sampaikan ubat cecair abtuk ni umie dah habiskan sebotol..inikan pulak mr. hubby nak beli ubat batuk dan umie xnak dah telan ubat batuk ni..walaupun org kata bykkan minum air tp berbotol-botol dah umie minum sehari...makanan berminyak dan ais pun umie elakkan gak...

ermm...doakanlah batuk ni reda lepas ni....

Monday, January 14, 2013

Roti-roti...

Assalamualaikum...


Hari Ahad...ingat nak sambung menjahit..tp..baru nak tumis sayur..then gas lak habis...
umie punya la keluarkan hotplate...tp naper lak hotplate ni x panas....setengah jam gak tunggu sayur mendidih tp x mendidih pun..nak keluarkan tong gas spare masalahnya kotak dah bertimbul atas tong gas..x larat nak angkat..mr. hubby lak xda kat rumah sb g ofis... so..mood pun ke laut... 

walaupun mood ke laut...tp kalau membaking laju jer..nasib baik oven x guna gas..guna letrik..heheh..

roti ni request by my hubby nak makan roti mcm pizza sosej tu...siap pg Giant dia tunjuk dia nak makan roti tu yang umie wat...so gigih la si isterinya ni watkan roti untuk dia...dia jarang nak request so...kalau dia request kena la wat..dapat pahala berganda-ganda sebab suami dah minta..hehhe...


so ni hasil roti dari 250 gm tepung tu...hehehe



Wednesday, January 09, 2013

Hari ini..

Assalamualaikum...

semoga hari ini lebih baik dari hari semalam...

Barangsiapa yang banyak perkataannya, nescaya banyaklah silapnya. Barangsiapa yang banyak silapnya, nescaya banyaklah dosanya. Barang siapa yang banyak dosanya, nescaya neraka lebih utama baginya. (Riwayat Abu Naim)

Monday, January 07, 2013

NON-GLITTERATI

Assalamualaikum...

baru nak update status..naper lak nuffang keluar jadi NON-GLITTERATI ni..sejak bila...baru minggu lapas cek ok jer...
alahai..baru nak dapat duit lebih ckit..gini jadinya...
so far..umixda la letak iklan lain kat situ..naper yer...????


Wednesday, January 02, 2013

Stuffed Crust Pizza

Assalamualaikum....

Petang Ahad...wat pizza...
awal thn dah rakin membaking..hopefully lepas ni makin rajin nak cuba resepi lain lak...

 kalau nak tau resepinya...klik sini... resepi

Tuesday, January 01, 2013

wedges...cheezy...nugget...

Assalamualaikum....

di hari tahun baru 1.1.2013..
dah tayang menu sarapan pagi...
umie dah tayang menu yang boleh nenambahkan berat badan..tahun ni xda azam nak kurus pun sb tiap-tiap tahun simpan azam nak kurus..tp still gemuk gak...so tahun ni nak berazam kekalkan kesihatan yang baik...insyaAllah...






insyaAllah...tahun ni nak berazam ke oversea lak la...boleh? org senang-senang jer pg bandung la..Jakarta la... korea la....tp umie berazam nak g tempat lain...insyaAllah...semoga Allah mempermudahkan urusan umie ni nanti sb dengan niat yang baik dan tempat yang baik-baik...insyaAllah....

so...happy new year...