Follow Us @umie.sapidah

Wednesday, April 06, 2011

Kuih Muih


Assalamualaikum....

ni pun n3 auto publish gak ni..
umie otw balik dari Perak ni..

semalam umie dah jamu mata u all dengan masakan kan..so..
kali ni umie nak jamu mata u all ngan kuih muih lak..
ni kuih muih yang umie makan sepanjang berada di kampung




cakoi



kasturi inti kacang hijau sahaja



pulut+nyiur



putu mayam..sedap...inti nyiur+gula sahaja..




wajik..kalu tpt umie panggilnyer asik manis...menggunakan gula apong..bukan gula melaka k..

semua kuih di atas adalah favourite umie...balik ni semuanya umie dapat makan...hehhe
thanks bapak yang susah payah g kedai nak belikan kuih muih ni...ada gak org menjaja ke rumah..so no need la nak g kedai...hehhe....
semuanyer sedap belaka..wajik tu yang sedap sb nasinyer masak x keras seperti yang umie pernah makan..nanti nak try masak wajik sendiri la memandangkan stok gula apong ada kat rumah....





4 comments:

  1. yobi..rindu nak makan kuih semua tok.

    ReplyDelete
  2. @mummysyafie

    kmk mun dah balit kampung memang request semua kuih tok utk sarapan kak...

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...