Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, April 06, 2011

Kuih Muih


Assalamualaikum....

ni pun n3 auto publish gak ni..
umie otw balik dari Perak ni..

semalam umie dah jamu mata u all dengan masakan kan..so..
kali ni umie nak jamu mata u all ngan kuih muih lak..
ni kuih muih yang umie makan sepanjang berada di kampung




cakoi



kasturi inti kacang hijau sahaja



pulut+nyiur



putu mayam..sedap...inti nyiur+gula sahaja..




wajik..kalu tpt umie panggilnyer asik manis...menggunakan gula apong..bukan gula melaka k..

semua kuih di atas adalah favourite umie...balik ni semuanya umie dapat makan...hehhe
thanks bapak yang susah payah g kedai nak belikan kuih muih ni...ada gak org menjaja ke rumah..so no need la nak g kedai...hehhe....
semuanyer sedap belaka..wajik tu yang sedap sb nasinyer masak x keras seperti yang umie pernah makan..nanti nak try masak wajik sendiri la memandangkan stok gula apong ada kat rumah....





4 comments:

  1. yobi..rindu nak makan kuih semua tok.

    ReplyDelete
  2. @mummysyafie

    kmk mun dah balit kampung memang request semua kuih tok utk sarapan kak...

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...