Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, October 05, 2015

WHATSAPP WEB

Ada yang dah tahu ker? atau ramai yang tak tahu?

Kalau yang dah tahu alhamdulillah... kalau yang belum tahu pun alhamdulillah... ada peluang umie nak share sesuatu kat korang...

Pernah dengar Whatsapp? Mesti pernah kan.. sekarang ni majoriti hp dah ada whatsapp...kecuali hp mak umie jer xda whatsapp sb bukan version andriod..hehehe...

So.. umie nak tunjuk kat u all mcm mana nak guna Whatsapp Web ni...
  1. Handphone kena ada Whatsapp
  2. Boleh guna PC/laptop/notebook
  3. Boleh guna Mozilla Firefox, Google Chrome atau Internet Explorer
  4. Taip atau copy paste link ni... http://www.messengerforweb.com/2015/06/whatsapp-web-version.html
  5. Dah buka link tu akan keluar seperti gambar bawah ni.

 so klik jer icon whatsapp kat atas... nak App lain pun boleh..



 Dah klik pada icon whatsapp tu akan keluar QR Scan macam kat atas tu.





 So u all buka whatsapp kat hp, cari WhatsApp Web then klik. Scan pulak QR kat atas tu..pada masa yang sama pc atau laptop tetap on.. QR scan ni ada pada depan pc/laptop u all..



 Settle scan QR tu... baru la nampak paparan seperti kat atas tu.. so.. u all terus boleh dah guna Whataspp pada pc/laptop u all.

Cepat dan pantas u all nak reply dengan nak manage group whatsapp yang byk.

So mudah dan senang kan..

Kalau saper yang pernah guna dan try app ni.. cer komen kat bawah.. tq for your support...


No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...