Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, October 06, 2015

Best Friend Forever

Entry sebelum ni pernah cerita pasal best friend umie sejak dari sekolah menengah...

Ni pulak member umie sejak dari tabika dan sekolah rendah lagi..Duduk 1 kampung tp dah masuk sekolah menengah dah pindah sekolah lain.. Umie sekolah menengah di Sarikei, kawan umie yang tengah tu namanya Azelina di Saratok dan yang hujung namanya Rahimah sekolah di Belawai.

Masing-masing dah ada kehidupan masing-masing.. ada suka, ada duka..tp alhamdulillah ada kelemahan dan kelebihan masing-masing.



Balik kmapung bulan 9 hari tu berpeluang nak jumpa kawan-kawan..alhamdulillah.. dapat gak jumpa. Yang bestnya sekarang ni, kampung umie dah banyak port makan.. kalau dulu.. nak jumpa kena g pantai.. duduk borank kat situ.. tp sekarang dah banyak pilihan tempat makan boleh la duduk lepak makan..

Kali ni kitaorang keluar tanpa bertemankan suami.. semua masing-masing tak nak ikut... alhamdulillah.. nasib baik suami memahami.. kalau bawa sekali suami karang dari ckp bahasa melanau nanti bahas kena tukar ke bahasa melayu sarawak dna bahasa melayu semenanjung pulak..hehhee.. balik kampung nak rasa feel cakap melanau pure memandangkan umie pun langsung tak ckp melanau kat suami.

Rasa mcm tak puas jer keluar kali ni sb dah petang baru nak keluar.. so masa singkat. Hopefully dapat jumpa lagi in shaa Allah..

No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...