Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, January 27, 2011

Jgn kata berat blog jer nak kena timbang..yang paling penting berat badan sendiri pun nak kena timbang...

Assalamualaikum...

topik hangat diperkatakan sekarang..
rakyat Malaysia ramai yang obersiti...umie salah seorang penyumbangnyer..rasanya dari kecik..xpernah dapat berat ideal..
biasanya over weight jer..skrg ni dah cecah obersiti..hahaha
walaupun begitu still memikirkan kan nak kurangkan berat badan ni...
bukan x pernah nak sedar..nak perasan tentang kekurangan diri...tp itulah hakikatnya...


sblm kawin..berat boleh maintain lagi..tp lepas kawin..naik mencanak-canak...
bukan nak salahkan sb kawin berat naik...
dah kawin ni bersenam dah kurang..walaupun wat kerja rumah pun still gak gitu..
bukan xda alat senaman di rumah...ada..mr. hubby siap belikan alat senaman..yg paling besar pun siap ada meja ping pong lagi...
daripada umie bermain ping pong kat luar..dia boleh lak beli meja ping pong boleh lawan dia kat rumah...sblm kawin pun memang pernah gak main ping pong ngan mr. hubby kat ofis sampailah kawin..dan skrg dah ada meja ping pong sendiri pun still main lagi...

kalu u all la..apa yang u all amalkan sampaikan boleh slim..???








3 comments:

  1. mak mertua mek salu ngamal makan buah jak waktu pagi, kurang makan nasik (2 sudu jak cukup), lauk boleh lebih pake tghari.. pasya malam giya juak.. byk org tego perubahan nya.. hehe.. selamat mencuba kak umie.. ;)

    ReplyDelete
  2. org besar nak kurus..
    org kurus nak besar macam saya..tapi kalo tahap ober tu...akak kena turunkan jugak sebab takut kena penyakit pulak yedak..
    rajin2 senaman okkay...kalo tak pakai meja ping pong tu...anto je kat 14...org 14 menadah je...hahah :P

    ReplyDelete
  3. nak kurus juak eh..ney gaya tok owh..

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...