Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, June 24, 2009

Masa Dulu...dan sekarang



Ni la gambar umie time umie masih berkhidmat sebagai jurulatih Khidmat Negara dulu...ni time awal tahun 2006 sebelum umie dapat kerja yang sekarang ni..dulu dok kat kem ni boleh la slim sikit..kalu dibanding sekarang ni umie masih rasa bersyukur..tp kalu dapat kembali seperti dulu kan best..dulu umie aktif, sukan air, darat, tali tinggi semua umie buat...kalu time sukan air paling best dapat berkayak atau berkanu melawan arus sungai..penat ooo...
kalu dah wat aktiviti ni xleh kasi tau mak umie..nanti dia x kasi umie wat semua benda ni..sb umie pernah bagi tau dia, umie just wat aktiviti kelas..aktiviti luar kelas ni umie x ikut sb jurulatih lain yang buat..padahal..semua aktiviti umie ikut...time balik lepas bercuti kira2 1 bulan tu baru la umie cerita kat mak apa yang umie wat kat dalam kem tu..mak umie just ternganga je..mcm x percaya umie wat semua tu..dulu umie pernah nak g interview polis..tp mak umie x restukan sb dia takut terjadi papa kat umie...almaklum jela anak bongsu..kalu ikutkan kawin ngan org jauh ni pun mak umie fikir byk kali sb dia takut anaknya x balik kalu raya..hahahha..mak, sekarang ni zaman moden...xdala org zaman dulu...diaorg x balik sb tiket kapal terbang mahal..sekarang ni..tiket boleh dapat free..hehehe..guna waran kerajaan la...


Sekarang umie telah bergelar isteri org...insyaAllah tahun ni raya 1st balik Sarawak then setelah setengah bulan beraya kat kpg balik Batu Pahat pulak, rumah hubby umie...
adil x gitu..hehehe...adil tau sb hubby umie pun dah setuju..on je la kan..kan..kan...hahhaha
sejak dah kawin ni umie dah semakin nampak bulat tau..tengok la perbezaan pipi tu..mengembang bagai di pam je tau..hahaha. xtau la umie nak wat macm mana lagi dah..lagi pun umie xleh nak bersenam mcm dulu lagi dah sb umie ada masalah kaki..kalu x umie larat berjogging lagi..kalu nak lari pun boleh lagi..tu yang frust tahun ni tadi x leh nak join sukan ofis umie..ok..tu jela umie nak update tok kali ni...lain kali umie nak update time umie g outstation pulak...see ya...




Image Hosted by ImageShack.us

5 comments:

  1. 'Lepas kawin nampak bulat'

    Tu tandanya umie sedang berbahagia... :)

    ReplyDelete
  2. *Na

    Alhamdulillah..itula semestinya..ada ke org tengah susah hati gemuk ekk? hehehehe..

    ReplyDelete
  3. biasa la umi..pas kawin musti gain xtra kilos, pas beranak lagi laaa. hahahaha!!!

    ReplyDelete
  4. sib baik kamek dapat calon sama kampung..hihihihi

    ReplyDelete
  5. bese la umie..pas kawen mesti gain weight punyer..hahaha

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...