Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, October 11, 2010

ABC a.k.a Air Batu Campur Mak Umie

ini adalah n3 ke 3 umie wat utk hari ni..rajin yang melampau pulak...
bukannya xda kerja tp gambar ni umie dah upload mlm tadi tp just nak taip jer...

u all pernah makan/minum ABC kan tp..sejak umie dok Semenanjung ni dah 4 thn..xdala lagi umie jumpa ABC yang sedap dan serupa mcm ABC yang mak umie wat...kdg2 teringin nak makan ABC tu membuak-buak tp hampa....rasanya x sedap..kebanyakkan umie tgok guna sirap rose iaitu warna jer lebih menyala...

kat sini umie nak kongsikan mcm mana rupanya ABC mak umie yer....


ni la rupa ABC yang siap diisi dgn bahan...
bahan-bahanya terdiri daripada seperti di bawah....


agar-agar hijau ni mak umie wat sendiri....



sagu yg dah siap masak dan di campurkan sedikit pewarna merah...



ni lak cicau dalam tin yg siap dicincang....


jagung ligo...



kacang merah yang telah direbus/masak...



tadaaa..dah siap dah....
tambahan bahannya adalah air gula, susu cair.... dan sirap jenama F&N Sunvalley Grenadine...
kalu kat Semenanjung..xpernah lagi tgok jenama sirap ni..itu pun umie beli time bercuti di Sabah..bawa 2 botol besar..then pernah gak umie bawa sirap ni dari Sarawak...
kalu guna sirap ni..mesti sedap wa ckp lu...hehhehe

2 comments:

meh la kongsi pendapat korang kat sini...