Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, April 11, 2016

Sushi Sushi




Umie ni suka sangat kalau ada kawan meniaga makanan.. memang akan beli kalau kena ngan selera dan paling suka kalau boleh COD (Cash On Delivery) lagi best.

Nak keluar dari ofis nak ambik barang tu yang ada kemalasan sikit la memandangkan umie tak drive sendiri, kereta pulak husband umie yang bawa.

Minggu lepas, dah banyak kali gambar sushi lalu lalang kat news feed fb umie.. so umie terus order hari ni, esok pagi jam 830pg dah ada org cod kat ofis.

Umie bukan penggemar sushi memandangkan sushi ni makanannya mentahkan. Sebelum order umie dah tanya siap-siap dan dah tahu semuanya bahan yang dimasak, beranikan diri jer nak order memandangkan pernah gak makan sushi beli kat jusco tp macam tak boleh nak telan jer tau.. tp yang ni memang sedap.


Set sushi ni homemade tau.. ada yang beharga RM15, RM20 dan RM25. yang umie makan ni set RM20 ni pun dah berbaloi. Sosnya pun sedap..lepas ni nak repeat order lagi..

Yang umie pada tauke sushi ni sb falsafah dia... falsafah ker namanya ni?



Lepas jer baca ni umie terus minta dia tukar set menu yang umie order tu.. kalau ikutkan ada telur ikan kecik-kecik tu tp umie minta dia replace dengan baby octopus. Alhamdulillah.. tauke ni jenis layankan ajer customer dia minta apa.. siap dia boleh suggest lagi asamda nak ayam, udang atau baby octopus tu.

Rasa sushi ni tidak mengecewakan dan berbaloi kalau beli sb dia COD pun tak kenakan charge tambahan dan hantar pun on time. kalau ada yang nak sarapan dengan sushi pun boleh..hehehe

Kalau ada yang berminat ank try sushi ni boleh jer add fb tauke sushi ni.. Azrin Noor 

4 comments:

  1. sedapnya rupa sushiiii yaaaaa... coba d miri tok ada juak org molah cmya kan bes

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib juak ada sushi homemade kedak tok kak.. mun beli sushi makan di kedai ya x reti sb cdak make raw ikan..hehehe

      Delete
  2. Replies
    1. nyaman lea... dah 2x kmk meli darinya..

      Delete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...