Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, May 14, 2012

Bukit Merah Laketown Resort, Taiping

Assalamualaikum...

Hari Rabu dan Khamis...umie keluar daerah...
umie dan 3 org lagi rakan umie g wat inspection untuk cari tempat kursus...
so..1st we all bertolak ke Marina Cove, Lumut..kat Lumut ni dah byk kali gak SPRM duduk kat sini..so..xyah tunjuk la yer..hhehehe...

so..after that..we all gerak lak ke Taiping ikut jalan lama...mcm2 nama tempat we all lalu..ada trong, bruas, ayer tawar dan sebagainyalah...

last2 sampai bukit Merah dalam kul 6.00 petang gitu...
rehat-rehat kejap..then eluar dari bilik nak p ambik gambar...
sampai Laketown tu..we all check in kat Kampung Air..boleh tahan gak la harga biliknya..paling murah pun RM700..disebabkan sales manager tu bagi kitaorg duduk bilik ni..so..dia bagi diskaun la..hehhee


so..inilah ruper Kampung Air tu..
nak keluar masuk kat sini..kena naik buggy..mcm nak g main golf tu..hehhe...
sb..kampung Air ni tempatnya privacy ckit..kalau nak g honeymoon tu boleh la g sini...sb biliknya memang sesuai..dan menghadap tasik...



so..ni pulak gambar dalam toilet..hehehe...
toiletnya ada tingkap...boleh jer sebelah tingkap tu katil..hehhe


hehehe..posing kat buggy yang x bergerak..hehhe


keesokkan harinya pulak..bermula la inspectionnya...disebabkan puan umie tu kena food poisining..so..dia mengharapkan 3 org kerani ni jer nak g wat inspection..
disebabkan dah nak ronda satu laketown ni..kena la singgah semua tempat..
lepas jer ronda hotel dan apartmentnya...we all gerak ke Pulau Orangutan..
kalau ikutkan nak ke sini kena bayar rm28..naik bot dalam 10-15 minit gitu..kitorg g sana free jer..hehehe...
tempatnya x luas pun..but still dalam renovation..


orangutannya comelnya..ni dalam ICU (infant Care Unit)
sebab apa diorg kena letak dalam ni sb ada yang x boleh nak berdikari dan anak yatim piatu..
u all boleh bezakan tak 2 ekor orgutan ni..yang depan tu JIDIN (rambut pacak) dan yang belakang tu SARAH (rambut panjang)...Sarah ni yatim piatu..maknya mati time melahirkan dia...tersentuh umie dengar time practical student tu cerita..


so..tengok..pantang jer pintu ni x lock dari dalam..memang senang jer dia nak buka pintu..yang paling nakal tu Jidin la..terlalu hyperactive..


see..dia boleh lak paut kat kaki nurse tu..hehhehe
u all tau x..97% orgutan ni sama dengan manusia dan 3% lagi bezanya dengan manusia ialah..x boleh nak bercakap..dia pun datang haid tau..demam dan sebagainya...


lepas jer balik dari Pulau Org Utan tu..g lak waterpark..masuk sini pun kena bayar Rm29..tp kitaorg masuk free jer la..x sempat nak g main chairlift dan skycycle sb jam pun dah nak dekat kul 2..so nak gerak balik dah dan memandangkan puan pun still x sihat lagi...better we all balik jer la...tp kat dalam ni umie dah bis ronda dah...rasanya kalau kat Waterpark Gambar lagi happening kot...hehehe...

so..kalau sesiapa dari utara tu..boleh la g datang ke sini yer...kalau yang dari timur lak g la ke Gambang....hehhee..terpromote x berbayar lak.....


2 comments:

  1. best kali mak...puas kan raon tan u..hihihi..

    ReplyDelete
  2. @mdmZ

    hehehe...alhamdulillah...puas gak raon...

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...