Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, May 14, 2012

takut..takut dan takut...

assalamualaikum....

ini adalah n3 sekadar luahan rasa yang memang terasa la jugak...tp sometimes nak publish n3 pun kena fikir perasaan org lain tp kenapa sesetengah org tak sensitif pun tentang perasaan umie...main ckp sedap mulut jer yer...almaklumla mulut diorgkan..cerita pun cerita diorg kan...

kadang-kadang kalau nak publish n3..takut org lain terasa padahal kita tak tujukan hal tu kepada dia...tp untuk makluman u all yang membaca..kalau u all pun berfikir bahawa n3 ni adalah n3 yang membuat u all terasa...umie minta maaflah byk-byk....macam tu jugak la perasaan umie kalau terbaca text, n3, msg dan sebagainya...

kita ni..harus la minta maaf terlebih dahulu sekiranya nak menyampaikan sesuatu perkara sb takut ada yang terasa hati ngan apa yang kita nak ckp..almaklumlah..hati manusia ni kecik jer..sebab tulah sentiasa kecil hati..

lately..umie memang terasa hati dengan seseorang...
dan menangis selepas membaca text yang di kirimnya..hati ni rasa disiat-siat sampaikan tiada apa yang tertinggal.. kenapala kejam sungguh sampaikan boleh menyakitkan hati org lain..cuma yang membezakan dia dengan umie adalah..dia ada..umie xda...tp perbezaannya memang ketara la besarnya..itu mungkin rezeki dia..dan mengkin dia tak pernah merasa dalam golongan TTC..mungkin text yang dia send tu x berniat nak sakitkan hati umie...tp org berjiwa sensitif spt TTC ni memang akan terasa hati..

so..hargailah perasaan org lain...



2 comments:

  1. salam utk permulaan singgah sini ..sblm ni tercari2 gak blogger org Banting..dah alang2 singgah terus follow.

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...