Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Saturday, March 12, 2011

Kereta Lembu Buatan Sendiri

Assalamualaikum...

dalam n3 sblm ni umie ada bagi tau yang kampung umie ada blog Harian Belawai kan..
dan ada mention aktiviti sepanjang bulan 3 kan...

so skrg ni abg umie tengah prepare utk Majlis Khatamal Al-Quran anak dia..
majlis ni diadakan secara beramai-ramai..kalu x silap..lebih kurang 60 org kot peserta..
so skrg masing-masing tengha menyiapkan tandu...

tandu ni biasanya peserta Khatamal ni akan duduk dalam tandu ni dan diusung keliling kampung...tulah adat kalu Majlis Khatamal di kampung umie...ini adalah sempena meraikan peserta ni menamatkan senaskah Al-Quran tu...



so..kali ni abg umie watkan kereta lembu utk anaknya..
b4 ni abg umie yang sulung tu pernah buatkan anaknya kanggaru..anak dia boleh lak duduk dlama perut kanggaro tu...
sblm ni gak..abg ipar umie..watkan ayam serama..
memang nampak real la semua binatang ni..

kereta lembu ni umie baru recived mms dari kakak umie kat kampung


ni lak tempat duduknyer...
jgn ingat kereta lembu ni kita tolak tau..tp kereta ni akan diusung..bygkanlah mcm mana tu..
nasib baik la anak saudara umie tu xberapa nak berat dan tinggi jer la..tembam la jugak..
kesina kalu org nak mengangkat benda ni lak nanti..heheh..

so..after majlis tu nanti..kalu ada umie dapat recived lagi mms gambar tandu lain..nanti lah umie cerita lagi k..hehhee

2 comments:

  1. yarabi..nang kreatif abang kitak umie

    ReplyDelete
  2. @mummysyafie
    abg kmk 2 org jak ya memang kreatif..ada sebuah frame lukisan abg kmk pun melukis juak...

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...