Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Friday, March 11, 2011

Beli Lampu utk rumah baru...

Assalamualaikum...

kalu hari jumaat jer mesti ada jer idea datang mencanak-canak nak update blog..
lepas tu dah hari minggu hingga ke awal minggu mesti idea dah menurun..ermmm..nak jadi apa dah...

skrg ni umie sibuk sikit..sibuk kerja kat ofis..balik rumah sibuk ngan kerja rumah pulak dah....
rumah x berkemas lagi...skrg tengah tunggu org nak pasang grill lak...
tauke tu bagi tempoh 2 minggu...masuk minggu depan dah minggu ke 2 dah..hope fully dah pasang grill b4 balik Sarawak...then boleh la shopping perabot rumah dan pindah sikit2 barang lepas ni...

balik kerja petang semalam umie n mr. hubby g kajang...
g Top Win..kedai lampu kat Kajang tu..b4 ni dah pernah pergi sana sb nak survey jer...
tp malam tadi decide terus lampu mana nak then beli terus...
mr. hubby kata mahal..hhehe...
bukannya apa..sb duit dia dah bis byk nak beli lampu..mana tak nyer dia kata mahal..hahha...
so far..harga ok la...dari paling mahal Rm280 dan paling murah Rm20 umie beli...xbeli byk pun..sekadar nak letak di ruang tamu dan meja makan jer...

lampu kat kedai ni..xla up to date pun...so..umie rasa ok dan tak heavy mata memandang boleh la beli..
ingat nak beli lampu pjg utk meja makan..dah fikir2 balik..
mr. hubby kata nak beli baby fan/mini fan siap yang ada lampu tu jer...
kalu x guna kipas...on lampu jer pun boleh sb guna remote control..so ok la tu...

trend lampu skrg ni byk guna kristal tp umie beli yang jenis kaca jer..
almaklum la bajet x brapa nak ada...beli jer la setakat yang mampu jer dulu..
kalu dah byk duit nanti..boleh la tukar lagi..then lampu lama boleh letak tempat lain la pulak kan..kan..hehhehe


so..inilah rupa dalam kedainyer..
mula2 umie sampai dulu..lampu byk lagi..tp skrg dah byk org beli..nampak luas pulak kedai ni..
almaklum jer lah..lampu ni harganya still murah lagi berbanding kedai lain...kalu dah lampu dalam ni byk dah kena jual..tauke kedai tu kata nak ambik lampu baru dan harga pun lagi up la...

ada gak survey kat Nilai..Nilaikan byk kedai jual lampu mcm ni...
tp xda 1 pun yang menarik perhatian umie melainkan kedai ni...
sb mungkin..bajet dan patern lampu tu sesuai ngan citarasa umie kot..hehhehe

oklah..sesiapa nak survey lampu tu..boleh la g kedai ni..kedai ni diusahakan oleh anak beranak dia jer...suami isteri dan 3 anak dia..
nama kedai tu Top Win sebelah klinik telinga kat kajang tu.. kalu masuk jalan Sg. Chua tu nampak la kedai ni di sebelah kanan jer...

2 comments:

  1. rmai kwn2 ain ckp kedai lampu kat puchong lg murah banding kat tmpt lain..

    ReplyDelete
  2. @ain
    kat man tu ain? kali ni..survey lampu xsampai pun ke puchong sb rasa mcm jauh lak ngan rumah umie..hehhee

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...