Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, January 03, 2011

Baking Again... ::Pizza::

Assalamulaikum...

hujung minggu dihabiskan dengan mengemas rumah tp x habis kemas lagi...
ahad...xlarat nak ngemas....tiba la pulak masa nak baking something...
nasib baik semua bahan ada kat rumah...apa lagi..tadah je oven...
siap...hehhehe...mcm senang jer bunyi nyer kan....

dah byk kali wat..tu yang senang dah tu..
kalu baru kali pertama wat..mesti terkial-kial dah nak mem'baking'nya..hehhee
Ahad...ingat nak pulang balik bekas kuih anak saudara umie yang tinggal kat P14 teres tu...
ingatkan nak wat kek coklat tp dia kata xyah isi papa dalam bekas tu...
tp kalu pizza dia nak la..hahah
dulu time dia blm pregnant...ada gak request soh wat tp umie wat do no jer la..hahha
tp time ni dah pregnant 4 bulan..so kena la watkan jugak....
mengandung anak ke 2 hari tu pun minta gak nak makan pizza ni...kali ni mengandung lak anak ke 3 nak jugak..hehhee
tp..umie jugak yang tak mengandung lagi...


nilah rupa pizza cup sblm di masak...tabur cheese n letak cendawan....



so..inilah hasilnya...
pagi tadi pun ada gak bawa ke ofis lebih dari 10 ketul..alhamdulillah...habis jugak...

hari rabu ni ada pot luck untuk unit umie...
so..umi cadang nak wat kek coklat cheese jer la yer...hehhehe

4 comments:

  1. adoii bile la saye nak pandai mende2 ni. huhuhu

    ReplyDelete
  2. @tqaAwesome

    dulu umie pun xreti gak tqa..umie tlg tgk jer kalu kakak masak..dah kawin ni semua kena wat sendiri..hihihi

    ReplyDelete
  3. salam umie,
    nampak sedap nyer...share lah recipe umie. nak gak blajar buat.

    ReplyDelete
  4. @noreed

    kalu nak tau resepinya umie ada wat sblm ni kat blog umie http://dapurtemurun.blogspot.com/2009/07/pizza.html

    caranya sama sajer cuma umie wat dalam loyang besar.

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...