Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, October 06, 2010

udang harimau....

time dok sorang-sorang kat rumah ni..
teringat lak kat kpg...best nyer kalu kat kpg..kalu sekali sekala balik memang best..
time nak balik sana..awal dah mention tarikh kat mak nak balik bila..dalam tempoh tu mak umie kdg2 dah prepare beli brg utk masak..

umie kalu balik sarawak kena pandai target musim..biasanya umie akan balik bulan 3..time ni musim ikan...memang best..
selain tu kalu time balik raya pun ada..setakat ni..kalu umie dan mr. hubby balik..rezeki memang murah...kalu x beli kdg2 org bagi jer...
udang dan ikan tok sah kata..memang murah...
murah seperti udang kat bawah ni....

ni time umie balik raya hari tu....
ni udang harimau kalu x silap namanya...rebus then cicah sos...sedap..
kalu x silap..mak kata udang ni 1kg=rm4.00 je...murah kan....
memang puas la makan..tp hati-hati..udang ni byk kolestrol....

besar2kan udangnya...time balik sini hari tu umie ada bawa udang kulit putih tu..
kalu x silap kalu kat sana 1kg=rm7-8 gitu...udangnya pun besar2...
stok udang yg umie bawa balik dari Sarawak hari tu lebih kurang 5kg...puas aa..makan udang..kalu wat nasi goreng udang..yang lebih nampak jelas udangnya dari nasi...ahhahaha

1 comment:

  1. lamanya tak makan udang..gi K4 tu adesss tak fresh langsung

    ada lagi? meh nak beli sekilo hehehe

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...