Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, October 07, 2010

Jalan-Jalan Cari Makan

Assalamualaikum.....
hari ni dah syawal ke 28..dah nak penghujung syawal dah ni...
umie still nak gak bercerita pasal bulan Syawal ni...

Memandangkan umie balik sarawak raya ke 5..
so suasana raya dah makin suram tp still beraya gak...
jadi..cuti umie pun byk lagi...

Syawal ke 8 a.k.a 17 September 2010..umie, mr.hubby, my sis n aunty umie g Kuching
perjalanan kalu naik express a.k.a feri mcm Pulau Pangkor tu ambik masa 3 jam setengah gitu dari Tjg. Manis ke Kuching...

actually...mr. hubby yang ajak nak g Kuching..lagi pun dah lama x g Kuching..
last umie g sana pun pada 8/2008..dekat 2 thn gak x g sana...
sambil2 tu melawat saudara..

ok..tempat yang umie teringin nak g time sampai sana adalah
Kampung Boyan, Petrajaya

dulukan umie pernah blajar di Politeknik Kuching...dan pakcik umie pun berkahwin ngan org Kuching...so..diaorg ni tinggal di Kampung Boyan..meh umie tunjuk mana lokasi rumahnya tp sayang..tempat tu dah di commercial kan..jadi waterfront dan ada kedai makan....sekarang pakcik umie dah pindah ke Taman Sukma...


ni la jeti yang paling dekat ngan rumah pakcik umie...rumah nyer dulu yang umie bulatkan merah tu..memang tapak kedai makan tu atas tanah tu....yang umie bulatkan warna purple tu pulak tangga batu sblm adanya jeti besi/ kayu tu....
kalu nak ke seberang waterfront ni memang dekat la..

mlm umie sampai tu umie ajak diaorg makan kat sini...sb nak makan mee kolok....dah lama tak makan..dah lama nak ngidam makan ni..
we all order dari kedai mee kolok Pak Lah tu...
asalnya tauke tu dari Jerijeh..dekat jer dgn kampung umie...

tadaaa....ni lah mee kolok yang diidamkan..nyumm..nyum....ni mee kolok special....
yang ni umie order

ni pulak mr. hubby punya..dia suka mee kolok goreng....


ni pulak cucur campur...ciciah sos campur kacang...

memang best kalu balik ke Sarawak..makanan memang melimpah...alhamdulillah...rezeki....

4 comments:

  1. balit ariya sik sempat makan cucur campur..nx time harus singgah.

    ReplyDelete
  2. Salam umie..kak ita yang diam di kuching pun lom gik jejak kaki kat tempat makan baru di boyan ya kohh..1st time la kamek nangga dlm blog kitak mie..

    ReplyDelete
  3. @mummysyafie

    di sarawak juak nyaman cucur campur ya..mun d ctok byk gilak minyak..lag un kuah x sama...

    ReplyDelete
  4. @Ummi Eeta

    hehhe..tp sayang kmk x ngambik gambar keseluruhannya...

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...