Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, October 07, 2010

BBQ di rumah nenek dan n3 caca merba

Assalamualaikum....

Raya ke 5 balik ke Sarawak...
time ni adik beradik still beraya lagi kat sana kecuali abg umie yg ke 4 jer yg xda...
diorg dah balik....

stp kali raya mesti ada jer acara BBQ..biasanya kos semua ditanggung oleh makcik umie...tpt makan of coz la rumah nenek..nenek ni belah emak umie..the only grandma umie yang tinggal..

malas nak cerita pjg2 u all layan jer la gambar ni ek..hehhehe

ni la makcik umie maksudkan tu..dia ni cikgu di SMK Belawai..Makcik umie ni ada kembar...namanya Mirah@Sakiah dan kembarnya namanya Putih tp syg..kembarnya x hidup lama...dah meninggal time kecik lagi....



ni pulak saudara mara umie...majoriti kalu belah mak..saudara mara kecik2 lagi..tp kalu belah ayah umie..umie la saudara yang paling muda...yang lain dah beranak pinak dan bercucu cicit dah anak diorg....
ni la cucu umie...namanya Asfar...mata sepet ikut maknya..iaitu anak saudara umie..anak kedua kakak umie yang sulung...dia panggil umie Nek Usu sb umie memang dah jadi nenek pun...kalu dia panggil nenek dia..a.k.a kakak umie..dia panggil Nek Mak..kalu panggil mak umie lak..Atuk..ayah umie pun dia panggil Atuk...kalu nenek umie lak dia panggil Nek Atuk...Asfar ni adalah generasi ke 4 dalam family umie...

ni la yang we all panggang mlm tu..ada ayam, udang dan satay...



ni pulak adalah anak saudara umie...anak kakak umie yang sulung baju hitam(Antadi) dan baju purple tu anak angkat kakak umie(EE)...tau kenapa dalam family umie ada anak angkat...? actually...my sis yang ke 3 susah bena nak pregnant...lebih kurang 6 tahun kemudian barula dia ada anak..itu pun selepas dia ambik anak angkat..anak angkat dia ni dah berumur 17 thn..selepas sebulan ambik anak angkat..kakak umie disahkan mengandung..alhamdulillah...dapat lak anak perempuan...dan anak perempuannya tu dah berumur 16 thn....


ni la dia..nenek umie....yang sekarang ni dah berumur dekat nak 80-an dah...
nilah tuan rumahnya...dia sekrang dah xleh nak jalan jauh...turun dari tangga rumah pun dia x larat...dulu time dia still sihat..dia boleh ikut umie ke Kuching nak attend umie punya konvo di Politeknik Kuching....Hopefully nenek umie ni dipjgkan umur..dimurahkan rezeki dan sihat tubuh badan...amin....

No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...