Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, June 02, 2010

Bubur Kacang Hijau Bersusu

Bismillah....


Morning... hari ni umie bawa sarapan...itu pun bubur kacang jer...
balik kerja petang semalam..umie xtau nak masak apa..hubby pun kata x yah masak..

so umie merajinkan diri masaka bubur kacang hijau ni...



sampai jer ofis umie terus panaskan dalam microwave kat ofis je....




tadaaaaaaaaa.....ni lah hasilnya..umie x letak santan tp just susu pekat manis dan gula sahaja...susu pekat lu nak watkan dia rasa lemak-lemak berkrim je...sedap...hehheehehe...dulu time tadika pernah gak makan mcm ni..ni pun resepi hasil dari berchat ngan sepupu dapat la resepi bubur kacang letak susu ni....thanks Pani...

Makan yerrrrrrrr...........

2 comments:

  1. mok tanya...apa cara yg betul masak bubur kacang? sbb aku pernah try, sejam dah dimasak, biji kacang tu x lembut2 juga...kalau nak api besar takut air cpat kering, api kecik slow gilak...

    ReplyDelete
  2. eddy...bena? kmk xda juak petua ya koh..kmk masak make rice cooker jak..sb kmk takut kering yalah kmk make rice cooker ya tek..tp x samapi sejam dah masak dah..try la make rice cooker..

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...