Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, August 19, 2010

Ramadhan: Day 8

Hari ni dah puasa yang ke 9...alhamdulillah..still berpuasa
tp kesihatan x berapa nak mengizin kan sgt ni...pagi2 jer selsema..pagi ni umie dah start batuk dah..alhamdulillah..dugaan semuanya tu....
asal lepas berbuka jer...start la pening...

pagi semalam perut umie dah sakit..sakit kat hulu hati..takut jer gastrik dtg balik..sahur umie makan..bukannya x makan pun..dah time berbuka tu..start la pening..sb mungkin angin dah masuk kot..kdg..makan sikit tp air minum banyak...sb umie selsema dan batuk ni pun sb kurang air dalam badan...biasanya time waktu kerja start dari kul 7.30pg hingga 4.30 ptg..umie kena habiskan air dalam botol umie tu 2 liter...tp dah bulan puasa ni...kurang lak minum air..time sahur pun byk gak umie minum....

ok..berbalik kepada juadah berbuka umie semalam....umie masak kari ikan kembung...
teringat la pulak time outstation ke Alor Setar, Kedah...ada sorang pegawai tu bawa ktorg makan kari ikan kembung ni kul10.00pagi..time tu thn 2007..umie baru setahun kerja kat sini...minum pagi makan heavy gitu..tp u all x tau..kari ikan dia memang sedap..sampai ke la ni pun umie masih ingat..ikannya fresh dan kari dia memang sedap..almaklum jer la..tpt tu on the way ke Kuala Kedah, so dekat la ngan nelayan kan...dapat gak ikan fresh...

disebabkan teringat kat kari ikan tu la umie masak kari ikan tu mlm tadi...hehhehehe
biasalah rasanya x sama la seperti org tu buat...sekurang-kurang nya dapat gak nak lepaskan anak tekak ni merasa..hehhehe...nasib baik x mengidam kari ikan ni..kalu x..naya la nak p kedah nak makan kari ni..hehhe
.
.
.
.
.
.
.
.
.




6 comments:

  1. Genial fill someone in on and this mail helped me alot in my college assignement. Say thank you you as your information.

    ReplyDelete
  2. macam

    nyaman jak. mun engkah kicap. yarabiiii

    ReplyDelete
  3. lamak sik makan masakan tok. nunggu balit kuching jak. nyuruh mak masak...yummy..

    ReplyDelete
  4. yang .. xpenah lagi buat kari ikan kembung .. selalu ikan kembung kite goreng dan makan masa panas2 .. garing sedap .. hihi

    ReplyDelete
  5. take care of your health dear...
    moga cepat sembuh

    ReplyDelete
  6. elok juga tu p kedah, leh konvoi bersama ^_^

    *take care
    minum eno masa berbuka kalau perut masuk angin, insya allah lega

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...