Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, July 06, 2010

Yati Ayam Percek

Bismillah....


Hari Sabtu..hubby balik dari OT kul 3 gitu g makan tengahari kat luar sb stok makanan kat rumah dah bis...
umie sarapan pagi tu pun makan roti dan air milo sajork...

hari tu dia pilih makan kat Mohd Chan Abdullah..masakan Cina Muslim...

kali ni pulak umie pilih tempat..makan kat restoran makanan org timur iaitu Yati Ayam Percek...

ni umie ambik gambar dari dalam kereta....parking jer kereta terus snap gambar sb takut lupa nak ambik....


makanan feveret umie....nasi kerabu...
biasanya kalu makan kat ofis..umie pantang tengok kacang panjang dan tauge...tapi kali ni umie leh telan pulak..mcm mana dia boleh hilangkan rasa keloyaan umie nak makan kacang pjg dan tauge ni yer...magik ni....hehhehe..biasanya..stp kali makan nasi kerabu umie akan siap² bagi tau xnak tauge dan kadang pjg..kalu x..umie akan asing siap2 sblm makan...kalu dah termakan dan rasa kehijauan kacang pjg dan tauge tu..maunyer habis segelas air umie minum utk hilangkan rasanya....hihihihih



ni pulak ayam percek..1st time umie makan ayam percek dan rasanya tidak mengecewakan...sedap..hubby pun kata sedap...nyummy....nanti nak g makan lagi la..hehhehe..boleh...????




sup tulang pun sedap..isi daging pun byk lagi melekat kat tulang...sedap tetapi..rasa ajinomotonya memang terasa la..ajinomoto tumpah kot..tp kalu org suka makan ajinomoto tu..mungkin bok bagi dia kot..so far..makanan kat sini sedap...



air lak..umie order bandung cincau, kopi o ais dan teh ais..org yang makan 2 org jer..airnya 3 gelas..hehehhe...boleh????



ni pulak lai chee kang..ok la..tp x sedap seperti di perantau...tp boleh makan lagi..




last sekali..semua makanan dah habis..mr. hubby order keropok lekor lak...sebagai pencuci mulut..hehehhe




kalu u all tengok ada nama YATI tu..situ la tempat dia masak...diorg bakar ayam pun kat situ..dalam balang kaca.....kalu nak tau lebih lanjut..try la makan kat sana...berbaloi-baloi...hehhehe

1 comment:

  1. bape orang makan ni? hehehe..

    umik beli umah katne?

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...