Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, June 14, 2011

Taman Mini Malaysia, Melaka

Assalamualaikum....

sorilah u all kalau umie wat n3 basi dah ni..ni cerita 2 minggu lepas time umie bawa mak n makcik jenjalan ke Melaka Bandar Bersejarah...
saper yang xtau Melaka kan..byk tpt kita boleh melawat...

destinasi pertama umie pergi adalah Taman Mini Malaysia dan Mini Asean..
tp umie just g Mini Malaysia jer..yang Asean tu kaki dah penat dan kesian tgk mak umie nak jalan jauh pusing -pusing..tu pun just tgk dari bawah jer..xnak rumah pun...hhehehe

kalau di Sarawak..Taman Mini Malaysia ni seperti di Kampung Budaya Sarawak...tp kalau di Sarawak lebih kepada rumah Etnik kaum Sarawak jer la..rumah kaum Melanau pun ada tau tp di Taman Mini Malaysia ni just rumah-rumah stp negeri di Semenanjung Malaysia sahaja dan Mini Asean pulak lebih kepada negara Thai, Vietnam, Laos dan jiran-jiran nyer la..hehhe
kalau nak tau lebih lanjut..meh la datang ke Melaka...(nak promote x berbayar jap..hehhe)


ni adalah pintu masuknyer...sblm masuk kena bergambar dulu..kalu dah penat nanti..lalu jer tempat ni..xnyempat nak bergambar lak...sblm penat ambik dulu gambarnyer..hehhehe



see...betulkan we all kat Taman Mini Malaysia..hehhe



ni time kat depat rumah pertama sekali iaitu Rumah Perlis..gambar rumahnyer xda tp orgnyer adalah..hehhe..mr. hubby siap naik lagi tengok rumahnyer mcm mana..ada antara rumah nyer dah 20 thn..rumah umie kat kampung tu pun blm sampai 20 thn..hehhe


ni pulak adalah Rumah Melaka...mula-mula umie ingat rumah org cina..tp rupanyer rumah org Melaka..hehhe...



kat luar rumah tu ada pelamin pulak..apa lagi..
mak n makcik umie siap p ambik gambar..hehehe



ni kat Rumah Sabah...umie suka tgk gambar ni...


hehhee...ni pulak time umie tunjuk kat mak umie mcm mana nak wat peace..hehhehe
bukan main lagi kaku tgn nak wat peace...peace no war okay..



see..sporting kan mak umie..hehhe...dia boleh buat tau...

keluar dari Taman Mini ni umie bawa mak umie ke Banda Hilir pulak..nanti umie sambung cerita lagi okay....



6 comments:

  1. pama bergumbira 2 merau dun u.hihihi...mai sempat kau labik ilai..next time may be..

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah, ur turn will be comes true... :D (based on my post @ blog)

    ReplyDelete
  3. kamek pernah gi sitok..waktu kursus asa dolok. dah 11 tahun berlalu..hihihi...

    ReplyDelete
  4. @littleworld

    mai hal..gik idak masa..kan jiak selalu dah melah kl..hehhe

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...