Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, July 21, 2010

Kirimkan Doa dan buah Zuriat

Salam....

fuhhh...lega...
baru ada masa nak update blog hari ni..
pagi tadi tolong copkan kertas peperiksaan utk nduksi umum...
sekarang dah lega sikit..kerja dah selesai...
jap ladi nak update tudung kat Merau Collection

2 minggu lepas ada pegawai kat Bahagian umie ni g wat umrah
so umie kirimkan lah doa utk didoakan kat sana nanti...
umie siap bagi email lagi kat pegawai tu...

hari Selasa, pegawai tu dah masuk kerja balik...
then dia g jumpa umie..
b4 sblm dia bertolak ke Mekah tu umie ada minta doakan umie dan nak kirim belikan buah zuriat..


kalu sesiapa yang xpernah tengok..ni lah buah zuriat...
biasanya org nak buah ni sebab nak berusaha gak la kalu lah ada rezeki zuriat utk umie lepas ni..kitakan berusaha tp semuanya tuhan yang merancang..yg penting kita berusaha...

nak bagi tau sikit pasal buah zuriat ni...
kulitnya keras...tp ringan..baunya sperti buah kurma dan bentuknya pun ala-ala kurma gitu..tp besar segenggam tgn baby la...
umie dimaklumkan oleh pegawai tu cara nak makan buah ni...rebus dulu then kulitnya tu di sagat then diminum bersama air susu....
byk gak la umie dgr cara org nak makan buah ni....tp entah yg mana 1 yang betul...

semua buah ni ada 3 bijik dan sebiji lagi umie bagi kat kawan umie...
hopefully..berjaya lah kali ni...amin....


9 comments:

  1. boleh ler zana kirim gark ngan officemate yang nak menunaikan umrah bulan 8 nanti...sekali kirim hati unta utk ubat Batrice.....

    kita berusaha....Allah menentukan segalanya

    ReplyDelete
  2. zana: aa..umie pun ada dgr gak..hati unta kering tu sesuai utk org yang asma..

    ReplyDelete
  3. umie, i pray for u ^_^ aminnnnnnnn dapat lah aisy geng thn depan hihi

    ReplyDelete
  4. mudah-mudahan termakbul kak umie.. amin..

    ReplyDelete
  5. adlina: insyaAllah...harap2 la ina...

    ReplyDelete
  6. kak eeta: yalah tek..sabar menunggu jak tok..

    ReplyDelete
  7. ct: InsyaAllah T...semoga ktk selamat bersalin juak...

    ReplyDelete
  8. salam..

    kalau ada sape2 nak buah zuriat ni, saya ada jual ye..ready stok.
    sepasang rm40 termasuk poslaju.

    kalau nak, pls sms me 016-9865624 [ira sulaiman]

    tq!

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...