Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Saturday, July 17, 2010

Kek Batik a.k.a Biskut Marie



hari sabtu gini...time utk menternak badan...lagipun mr. hubby xda kat rumah....
kalu umie boring..ni la time umie nak makan...kalu boring jer mesti cari makanan..nak kuar malas sb hari panas lagi ni...mata pun ngantuk ni...

so..dari pagi tadi umie makan maggi ayam...lepas tu mengemas rumah...dah selesai kemas dah...ni tengah menonton tv sambil makan kek batik ni...

kek ni umie wat balik kerja hari khamis tu..ada la bawa sikit ke ofis...
byk sebenarnya resepi nak wat kek ni...mcm2 umie dengar dan baca..dari yang paling senang x perlu nak masak hingga la ada resepi yang perlu kt masak bahannya..umie biasalah..ada resepi yang senang, nak jugak guna cara th susah..siap guna mesin kisar a.k.a blender lagi tu...
oklah u all.. umie nak makan ni...selamat menjamu mata utk u all dan selamat menjamu selera utk umie..... :)



12 comments:

  1. eeeeiiiii, kek batikkkk..rindu ngan kek batik an mak kaw..huhuhu~ :(..bak cuba maan gak la...ngeee~ ^_^

    ReplyDelete
  2. mazni: an lah..atat kelai gak dun ah..hehhe

    ReplyDelete
  3. nak liluk atet gih gak... nak keman adep eh, mei da'au... hehehehhehehe

    ReplyDelete
  4. nak atet tugun KL mak, atet gak ki'ih... nak keman adep eh... mei da'au... hua...hua...hua.....

    ReplyDelete
  5. salam umie.... mok mintak resepi kek batik ktk boleh? :D (fine...kek batik senang cmtok pun mok mintak resepi, nak?) hehee...boh netak!! nok nama koh... :p kmk dah coba sekali riya, resepi of course oleh dari google la nak, tapi kmk pun cair jadi nya!! rasa nang dah ok, tapi cair ...siktauk laa, cuaca sitok kah? terkurang terlebih bahan kah? sikpat nak dihidang gia jak, mok diengkah lam peti ais jak....blh mek mintak resepi dr ktk? hihihiiii....
    owh btw, kau ih pun melanau gak! ;)

    ReplyDelete
  6. as-syarqie: hahaha..mejuk laus bak atat tugun labuan.

    ReplyDelete
  7. kak nie: kelak kmk molah n3 khas utk kek tok k..kan melanau an kak nie?

    ReplyDelete
  8. kak umik : anytime 4 u my dear sis~ ^_^
    as-syarqie : erkkkk, luk gak ka??? anytime gak..heheheh~ (^_^)

    ReplyDelete
  9. mak = rajang, apak = igan. jadi kau melanau an bah umik? heheee konfius! salam kenal umik.....:)

    ReplyDelete
  10. kak nie: ko melanau belawai...gan kedau kau skrg eh?

    ReplyDelete
  11. lamak sik merasa kek batik tok. ada nok dijual disitok sik brp nyaman

    ReplyDelete
  12. @mummysyafie
    apa gik kak...polah gik kek tok..senang jak...hehhehe

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...