Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, August 10, 2017

Ayam Penyet Wong Solo

 Dah lama tak cerita pasal makanan kan...

Kalau dulu, blog umie ni memang banyak update pasal makanan jer.. dah jadi macam blog jalan-jalan cari makan pulak kan..hehehhe

Balik kerja petang semalam, suami umie kata nak pergi makan ayam penyet wong solo. So, umie on jer. Kalau diikutkan jarak dari ofis ni memang jauh.. tapi kalau umie memang sengaja nak pergi makan kat Wong Solo dari rumah umie di Banting tu memang tak kuasa nak pergi jauh dari Banting ke Bangi. Dari Banting ke Putrajaya pun dah 45 minit.. tambah lagi 30 minit dari Putrajaya ke Bangi.. jarak perjalanan 1 jam 15 minit baru sampai..hihih


Nasib baik la makanan worth it nak makan sb sedap punya pasal.
Wong Solo ni tak semua negeri ada.. itu pun ada di sekitar Lembah Klang jer. Tahun ni tak sekerap tahun sebelum ni.. pernah umie makan kat kedai ni tiap-tiap hari sampai jemu, itupun masa tahun 2010. Masa tu umie masih lagi tinggal kat kuarter Putrajaya.

1 set ayam penyet ni harganya rm12.90 dan baru jer naik harga tahun ni.. kalau sebelum ni harganya RM10.90


Ni pulak air mangga.. memang pure mangga.. berbaloi dengan harga RM6.50. Selain mangga, air tembikai pun sedap.


Ni pulak umie join member ofis makan di Wong Sola Bangi.  


Wong Solo ni memang tempat favorite umie dan husband sebab rasa makanannya tidak mengecewakan dan berbaloi dengan harganya.

4 comments:

  1. kat cyberjaya, dekat dengan dpulze pun dah ada cawangan baru hehehe. saje je nak habaq sebab kebetulan fav jugak menu niii :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy baru nak carik kat cyber.. Dekat gak tu. Tgk dekat pamplet wong solo xda pulak mention kat cyber. Boleh la try kat situ pulak nanti.. Tq.. 😊

      Delete
  2. fav kmk juak tok kak. nyamannnnn ooo. eh mek ngga komen atas tok madah ada di cyberjaya? lom mek nemu kak mun ada mek madah aa hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aok.. rami dah madah kedak ya tp mun kmk g cyber pun g depulze ya jak.. lom juak kmk nemu di cyber ya.. aok.. lak mun ktk ada nemu wassap ktk kmk 0134215713

      Delete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...