Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, July 29, 2010

Allah Menduga kita dlm pelbagai cara


assalamualaikum....
umie baru berkesempatan nak update blog hari ni...

berat sungguh rasa hati dan jari umie nak menaip di sini...

Allah menduga kita dalam pelbagai cara....yer betul...umie mengakui semua tu...
setiap org di dunia ni diduga Allah..stp org lain cara dugaannya...begitu gak ngan kawan umie...
actually...umie nak cerita sikit pasal kawan umie yang baru je kehilangan anaknya....
Al-Fatihah....

umie dan kawan umie ni... ni beza seminggu je tarikh perkahwinan we all...
Kawan umie ni dikurniakan zuriat lebih awal dari umie...setelah 8 bulan kosong...dia kurniakan zuriat...
dia memang happy sgt sebab itu yang ditunggu-tunggunya selama ni...
tp Allah lebih menyayangi anaknya....
actually...dia dijangka bersalin 26.7.2010 tp...anaknya telah meninggal dunia pada 27.7.2010 semasa masih di dalam kandungan lagi...

Petang semalam..umie dan pegawai yang lain bergegas ke Hospital Segamat..lebih kurang 3 1/2 jam perjalanan ke sana..bertolak dari ofis pada 1.30 petang dan sampai pda 5.00 petang...

we all terus ke Hospital dan tengok keadaan dia...pada time we all sampai..dia x bersalin lagi..tp anaknya memang dah disahkan meninggal...
sedih sgt tengok keadaan dia...
umie memang x leh tengok muka dia, xnak pegang tgn dia..memang x nak sentuh dia sb umie dapat rasa mcm mana keadaan dia time tu..airmata umie memang x leh nak tahan...
mana x nyer..dia ni duduk je sebelah meja umie...apa-apa pun dikongsikan bersama...
dia boleh lagi senyum tengok umie...tp padahal umie tau perasaan dia mcm mana...
walaupun dia begitu tp dia memang tabah..dia nak juga bersalin normal walaupun dia merasakan kesakitan nak bersalin tu...
time we all sampai sana, bukaan baru 3cm..kul 6.00 petang dia dibawa masuk ke labour room..
lepas je dia masuk ke bilik tu..we all pun berangkat balik ke Putrajaya..dalam perjalanan balik tu..umie asyik teringatkan dia je..asal teringat dia mesti umie nangis lagi...memang rasa x boleh nak tahan...kesian...mcm mana keadaan dia memboyot bawa kandungannya 9 bulan tu ke mana-mana tanpa rasa mengeluh..pagi-pagi naik bas balik rumah..balik pun naik bus...dari stesen bas nak ke ofis dah lebih kurang 1km...tp umie salute kat dia...walaupun dia tahu anaknya dah meninggal dalam kandungan tp dia still nak bersalin normal jugak...dan dia dah selamat bersalin pada jam 11.30 mlm tadi..babynya girl...umie ingat lagi..Jumaat lepas last day dia kerja sblm cuti bersalin..dia baru nak cari nama anak perempuannya sb nama anak lelaki memang dah ada...umie ingat lagi dia nak manakan anak perempuannya Nur __?__ Umairah tp tulah..Allah lebih menyayangi anaknya....

umie doakan semoga semoga roh anaknya dicucuri rahmat....




4 comments:

  1. semoga kwn cek ummi 2 tabah ea,.
    sabar dgn ujian dri allah,.

    ReplyDelete
  2. umie, sedih :'(

    siannya dia..ina dapat rasakan azab derita menanggung kesedihan tu umie..

    semoga dia tabah sgt
    allah takkan menduga hamba-hambanya dengan dugaan yg melebihi batas kemampuan mereka

    *kandungan ina dulu pun ada masalah dan nasib baik dikesan awal, kalau tidak mungkin ina mengalami kehilangan yg sama

    ReplyDelete
  3. @Adlina Husaini

    tu la ina..kak umie memang dah x segan dah nangis time tu..sedih sgt..hubby umie pun terkedu je time umie bagi tau anak dia meninggal....

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...