Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, January 06, 2010

Santuari Penyu, Kuantan

Bismillah.........


Dalam minggu ni..n3 umie byk ngan n3 pasal di Kuantan je kan...u all jgn boring dulu..ada faedahnya u all baca n3 umie sb mungkin ramai lagi yang xtau pasal Kuantan ni kan..kalu tanya ngan org Kuantan mungkinada tempat umie pergi ni diaorg x pegi lagi....umie bukan sebarang ckp tau tp ini pengakuan diaorg sendiri....
so next destination umie setelah 2 hari berada di sana adalah Santuari Penyu ni...tempatnya ni x jauh dari Pantai Cherating cuma atas sikit dari Pantai Cherating...time umie pegi ni ingatkan pusat ni tutup...so nasib baik buka...alhamdulillah...dapat gak umie tengok penyu, kawasan penyu menetas dan pantai tempat penyu tu...so check it out tentang pusat ni...

ni la signboard kat luar pusat tu


ni time kat dalam pusat tu...Pusat ni seperti rumah atau pondok je...muat utk wat pameran penyu..


kat luar tu pulak ada beberapa kolam tempat penyu, anak penyu...


selain tu ada gak kura-kura ni...kuru-kura ke tuntung ekk.....??

ni pulak di umie yang tengah berdiri di luar kawasan pusat tu...yang kat dalam pagar tu tempat anak penyu...


ni pulak model sementara je..


kalu u all tengok benda ni kat luar simpang tu...u all masuk je terus ke dalam lorong ni..u all akan jumpa pusat ni dan bersebelahan pusat ni ada kawasan private...tp umie pun x ingat apa namanya tp rasa familiar je nyebut nama kawasan private tu yang ada chalet...siap ada pak guard lagi tu....so kepada sesiapa yang nak melancong ke Kuantan tu meh la datang...
so tunggu jela next n3 umie...nanti umie cerita lak beberapa pantai umie pegi dalam 1 hari.........tungggggguuuu..........

Image Hosted by ImageShack.us

1 comment:

  1. sik amik gambar baby turtle tek??? mesti cute kan.. :)

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...