Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, October 06, 2009

Raya ke 5

Bismillah....

Tahun ni umie beraya x duduk kat rumah..ada je je yang umie nak wat..Raya ke 3 ke kpg kawan di Selalang sb dia nak bertunang...Raya ke 4 rest kat rumah then raya ke 5...ha....ni part paling best ni....umie dan mr. hubby telah mengikut kakak balik ke tempat dia mengajar di SMK Matu...
untuk pengetahuan u all...dah ada jalan darat nak sampai ke rumah umie selain jalan air yang menggunakan ekspress atau....


nila feri yang boleh mengangkut beberapa buah kereta je...x seperti feri Pulau Pinang yang besar dan bertingkat tu....


ni pulak jambatan yang akan dibina menggantikan feri tu nanti


time ni perkerja jambatan ni masih membina jambatan tersebut...


ni pulak feri yang besar sikit dari feri yang 1st tadi...

nilah dia sign board sekolah dimana kakak umie ngajar tu...

Kepada sesiapa yang datang dari Kuching, Bintulu, Miri dan Sibu dan tempat lain selain dari Semenanjung Malaysia boleh la terus ke rumah umie menggunakan kenderaan sendiri tanpa menggunakan jalan air..sekarang ni senang dah...just naik 5 feri pun dah sampai tp sekarang jalan still x ok lagi sb blm berturap...umie harap lepas ni..semuanya dah ok..jalan berturap dan jambatan pun siap....



Image Hosted by ImageShack.us

2 comments:

  1. hehe...never been there...ah kau bak raon bak aruh dun..teringin gak asang

    ReplyDelete
  2. ermm pasal kamera DSLR ya, Model yg ktk maok beli.. ada 3 model yg selalu org pakey.. Canon, nikon n sony.
    kita beli yg ney rasa kita mampu. munmakey kamera tok pic nya gerenti kualiti clear gilerrr... dan mun betul teknik pic kita nang kacak ehh... n sambil ya kita belajar juak.. kmk pun agik belajar mkey juak.. so ada rezeki belilah ok, sama kita outing ambik pic ok....

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...