Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Saturday, October 03, 2009

Flight Delay

Bismillah....

Now..umie dah balik Putrajaya...umie balik sini hari rabu ri tu...mcm-mcm halangan yang terjadi...patut pun umie rasa berat hati nak balik..rasa mcm sesuatu yang difikirkan..dengan keadaan mr. hubby yang kurang sihat..mr. hubby selsema...barang pulak byk nak kena bawa...2 beg troli..1 beg pack..1 bekas tempat sejuk ikan...
umie dan mr. hubby sampai di airport sibu pada jam 10.00 pagi then g check in terus..nasib baik check in awal sb lepas tu ramai pulak org beratur dan flight umie lak kul 1155 pagi...tunggu punya tunggu..kul 11 lebih umie ajak mr. hubby masuk sb boarding time lak 1125..kalu masuk awal x per...then rupa-rupanya flight umie MH2715 Sibu - KL delay la pulak....ingatkan delay nyer sekejap...mula-mula delay sampai kul 130 petang..then ktorg x di mention apa-apa oleh MAS..ada sampai org dah marah-marah dah sb sesetengah dari penumpang tu nak ke KL then terus ke tempat lain lak...tu yang tiketnyer asyik cancel dan tukar ke masa lain...bengang la org tu...umie time tu pun bengang gak..tp umie sabar je la..nasib baik la ada mr. hubby di sisi nak tenangkan hati...hehehhe. then flight delay tu berlanjutan sehingga kul 725 petang...
walaupun MAS ada bagi kupon makan tengahari dan refreshment tp lunch nyer umie x makan sb xda selera..mood nak makan pun dah xda dah..lemau...last2 lapar gak akhirnya...nasib baik la ada kedai kat dalam tu tpt umie nak beli sandwich mahal ni.....


sandwich ni harganya 1 = rm3.50...klau umie dah beli 2 maksudnya brapa...kiralah...rm7.00 la untuk 2 sandwich ni...cekik darah betul la.....


ni pulak makanan untuk refreshment tu...seorang rm5 je..so..air mineral 1 = rm2.00..air dan roti tu = rm5.00 so umie dan mr. hubby just bayar untuk mineral tu je..


walaupun dari pagi dah berkampung di aiport sibu tu...tp muka tetap maintain je...ni pulak wajah time dah sampai KLIA on the way balik ke Putrajaya...muka dah penat giler tp still nak senyum gak...hehehehhe then sampai rumah kul 11 lebih mlm....



Image Hosted by ImageShack.us

8 comments:

  1. umi..lamanya delay, kesiannya..berapa jam tu? Dalam sejarah akak pernah delay masa dari europe..sehingga terlepas kapalterbang dari singapura ke Malaysia..sbb..pintu kapalterbang tak boleh tutup.he.he.he.
    tapi Aiasia akak sentiasa bernasib baik..tak pernah delay..mesti kematu punggung menunggukan

    ReplyDelete
  2. kak NB: ni la 1st time umie delay lama gini MAS lagi tu..naik Airasia pun x pernah nak delay gini kak...

    ReplyDelete
  3. selamat tiba!!!!
    raya sakan nyer umie..alang2 dah beraua jauh ni..patut ler cuti sakan kan

    ReplyDelete
  4. umie, mek balit last saturday. flight mek delay juak ko. dari kol 12.45 jadi kol 3. tapi sidak MAS ada nyedia kupon kei lunch. dah masuk belon dekat nak sejam baru sidak madah belon rusak sik abat terbang. terpaksa nunggu belon lain.

    ReplyDelete
  5. kak lawa tudung..kuikuikui...sy pakai tk cantik ler..nampak kecut!!!! hahahahhaha....

    ReplyDelete
  6. eyza pun pernah kena bila flight delay dr kuching ke kl... penat menunggu kan... anyway..happy belated besday... sori lambat wish...hi..hi...

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. kak razma: thanks..raya sakan dan cuti sakan..hahahha

    kak nor: nasib bait jak la x lamak..mun tek rumah kmk dekat bandar sibu ya jak..maok juak kmk balit rumah lok....

    kak eyza: thanks kak eyza...penat...hanya tuhan yang tau..heheheh

    riena: akak main belasah je pakai tudung tu..hahhaha

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...