Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, September 28, 2009

Kek Raya

Bismillah...

alhamdulillah..raya tahun ni meriah...1st time mr. hubby beraya sebagai seorang suami...dan 1st time beraya di rumah umie....kesian gak mr. hubby...umie xnak provok dia lebih-lebih..karang menitis gak airmata dia tu nanti dan tahun ni jugak ibu mertuaku pun x beraya di Batu Pahat tp beraya di KL bersama anak, menantu dan cucunya di KL dan sekaligus dapat gak ziarah kubur saudara mara di sana....
1st time mr. hubby beraya di Sarawak..mesti rasa pelik kalu tengok adat org sarawak beraya..mana x nyer..kalu bersalam ngan mak ayah kena cium kedua-dua peha...mr. hubby tersengeh je nengok nyer...hehehehe..
seperti biasa...pagi raya dah kena wajib bersalam ngan mak ayah..minta ampun dan maaf...halalkan makan minum..segala bagai...lepas tu g beraya pulak ke rumah nenek..tula satu-satunya nenek umie yang tinggal...rasa sebak la jugak...
main point umie nak cerita kat sini adalah mengenai mr. hubby...diakan 1st time beraya di Sarawak..so byk la kek yang dia x pernah tengok dan makan...so apalagi..setiap rumah dia pegi..mesti dia akan tanya dan rasa kek tu...bukan main suka lagi dia makan....seronok betul..yerla..kek yang ada kat sarawak ni mcm-mcm jenis dan nama pun ada....kek kat rumah umie pun tak ketinggalan...ni la sebahagian kek yang dihidangkan time raya.....

ada kek lapis cheese, american cheese, sisik ikan, masam manis, evergreen kukus, mimpi laila dan 2 lagi kek yang berwarna warni tu kak ipar umie yang beli..saje-je nak try....biasanya kalu raya..kitaorg memang xkan beli kek sbnyer kak ipar dan kak umie sendiri yang buat..lagi pun diaorg wat bisnes kek dan biskut..so xperlu lah nak beli...jimmmmaaatttt.....


Image Hosted by ImageShack.us

3 comments:

  1. teringat kenangan masa eyza mula2 beraya kat sarawak..mula2 eyza pun terkejut gak sbb kena cium peha... tapi sebenarnya unik kan... bestnyer..tahun ni eyza x jd balik sarawak..tapi tahun depan mmg beraya sana...

    ReplyDelete
  2. menarik!
    yummy!'
    btw k umie x balik semenanjung lg eh?
    nnt wt open hase btau la eh.
    heheh (tak malu)

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...