Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Saturday, August 08, 2009

Wad Kecemasan Hospital Batu Pahat

Bismillah…

Ni n3 pasal wat kecemasan pulak..malam umie sampai Batu Pahat tu umie memang dah sakit perut start dari Parit Sulong tu tp umie tahan je..ingatkan boleh sakit kejap je..rupe-rupe nyer..boleh menyebabkan umie rasa nak pengsan…

Sampai je rumah..umie xlarat nak tolong mr. hubby keluarkan barang dari kereta tp umie dah siap guling-guling atas lantai dah sb xtahan sakit..

Xda perasaan malu lagi dah dengan mak mertua umie..siap nangis merengek-rengek dan air mata dah memang xtahan lagi dah…asyik jatuh je…

Tau x sebab apa?? Gastrik umie datang balik…ni yang xtahan sampai menangis gitu…ni la kali kedua umie kena gastrik…jgn ingat org comel@gemuk mcm umie xda gastrik tau…actually..kadang-kadang bukan sb faktor badan gemuk or kurus yang menyebabkan gastrik..kurang makan ker..sometimes..kalu kita tension pun boleh gak jd gastrik…

Dalam minggu ni tadi nak kata umie tension wat kerja..xdala pulak…

Tpkan minggu ni umie memang kurang makan then byk makan asam je..hahaha..kalu tergian makan asam ni memang nak makan je..dan memandangkan mr. hubby pun xda kat ofis..dia g kursus kat INTAN Bukit Kiara..so xdala nak makan sangat..biasanya kalu tengahari..mr. hubby la yang temankan umie makan…kalu umie puasa pun mr. hubby pun turut puasa gak…Sayang mr. hubby tau…sambung balik to the topic tadi….


Jam 1130 mlm 6.8.2009 – umie sakit perut..xleh nak tido..sapu minyak angin CNI pun xdan gak..try gak nak pejamkan mata, dapat lelapkan mata sekejap je..

Jam 2.00 pagi 7.8.2009 – umie terjaga balik sb memang xleh nak tido sb tahan sakit teramat sgt..mula-mula xnak bagi tau mr. hubby tp dah rasa bulu roma dah naik dan setengah mati nak tahan sakit ni..terus umie nangis..selawat dah banyak kali dah ni..tp xboleh gak nak tampung rasa sakit tu…

Jam 230pagi 7.8.2009 - umie dah xleh nak tahan sakit kat hulu hati…kejutkan mr. hubby..mr. hubby bagi umie makan panadol..pada mulanya umie xnak makan..sb sejak kawin ni..kalu umie pening, sakit gigi sekali pun umie xkan makan pil..umie tahan dan tido je..tp sakit gastrik ni umie memang xleh nak tahan…mr. hubby kata..dalam ½ jam makan ubat xdan gak..dia ajak g klinik.

Jam 3.oopagi lebih 7.8.2009 – umie ngan mr. hubby g bersiap nak cari klinik 24 jam yang buka..almost 1 jam pusing-pusing Bandar Batu Pahat, 1 klinik pun xda yang buka..kliniknyer banyak tp xda yang 24 jam…last-last mr. hubby terpaksa bawa umie ke wad kecemasan Hospital Batu Pahat…mula-mula tu gerun gak rasa hati nak g hospital ni..setakat gastrik pun nak g wad kecemasan gak ker? Hallooo…meh try dulu mcm mana rasanya sakit ni..dulu kakak umie pun boleh pengsan tau..nasib baik la umie ni boleh cool lagi kalu sakit gini..tp yang xboleh nak tahannyer nangis je la..hahhaa

Nasib baik la umie xkena admit kat hospital tu…alhamdulillah…kalu la umie pernah ada kes masuk hospital kena gastrik..mau nyer pun mlm tu umie memang kena tahan gak kat situ…xnak la..x kuasa nak tido kat hospital…

Jam 411pagi 7.8.2009 – umie ngan mr. hubby pun beransur pulang ke rumah dan sebelum balik tu singgah makan roti canai sblm umie makan ubat.. awal-awal pagi sebelum subuh dah makan roti canai..hhehehee



ni la keadaan hospitalnyer di awal pagi…

keadaan org yang tengah tahan sakit...arrggghhh....i dun like ubat magnesium ni...x sedap..payau..tp mr. hubby still nak soh makan gak sb sekarang ni pun still sakit lagi...uuuuwwweeeekkkkk..



p/s: panjang berjela lak n3 umie kali ni…

Image Hosted by ImageShack.us

4 comments:

  1. jgn xmkn ubat plak..gastrik ni klu x dirawat bleh jd teruk..ni msti kes takut mkn ubat yer...ahakkk

    ReplyDelete
  2. Gastrik ni tak boleh dibuat main...Na pun pernah rasa macam mana sakitnya..Anyway, get well soon dear... :)

    ReplyDelete
  3. Get well soon, Umie. Jgn culas mkn ubat ye! :)

    ReplyDelete
  4. alololo.. cian umik
    makan ubat tau..

    *umik, mona pegnen tak?jmpa die kat klinik, dia nak cek pegnen ke tak ari tu..

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...