Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, August 11, 2009

Kluang here i come...

Bismillah.....

umie balik kampung kali ni memang best..seronok sgt..sb apa..hehehe...sb dapat jalan-jalan...syokkkk nyer....Destinasi umie kali ni ke Kluang..dah lama umie berhajat nak g Kluang ni tp memandangkan mr. hubby balik kali ni boleh di ajak..so apalagi..umie ajak la dia g Kluang...
pada asalnya..ingat nak g econsave Yong Peng sb cadang nak g Kluang tu hari Sabtu..memandangkan time umie ngan mr. hubby keluar rumah tu awal lagi...kul 230 ptg gitu...on the way nak g Yong peng..mr. hubby pun telah memberi cadangan nak ke Kluang...umie apalagi..ikut je la...hahahaa


sepanjang perjalanan tu memang banyak la org tanam dragon fruit ni...tengok tu..besar x buah tu..hehehe...

ni la tempat yang umie teringin sgt nak g..kalu org lain pernah datang sini mb ada yang ckp biasa je tempat nyer...tp umie suka..suka sgt..lain kali nak g lagi la...
umie ngan mr. hubby singgah minum jap kat Stesen Keretapi Kluang atau nama glamour nyer Kluang Station...kat sini memang nampak la sentimental value nyer...walaupun dah ada Kluang Station kat mana-mana shopping complex tp best lagi kat sini...

ni la makanan yang umie ngan mr. hubby makan..sedap..menteganya sejuk lagi dan dipotong nipis seperti cheese dalam gambar tu...sedap time makan panas-panas..kalu la umie dapat bawa ayah umie ngan member dia g sini..mesti diaorg suka...rotinya mcm roti kawin la..ala roti yang kawinkan mentega dan kaya tu...hehhee..tp yang ni lagi sedap...tp kalu wat sendiri pun boleh tp yang membezakannya adalah air tangan org yang membuatnya....roti ada 4 then air pun ada 4 tp yang maknyer 2 org je..hahahhaa...

ni la bahagian depannyer..umie dok kat belakang sb tempat memang dah penuh giler..nasib baik la rezeki umie dan mr. hubby sampai je ada org banngun nak bagi tempat duduk..thanks kepada customer yang baik hati tu....

then dah kenyang makan roti..so umie dan mr.hubby pusing2 la Kluang tu then singah lak kat Pacific Kluang ni..besar gak tempat nyer tp kedai byk yang kosong la sb xda penyewanya..so layan je la gambar tu yer...lain kali nak g lagi la..sori la pada blogger yang asal dari Kluang tu..umie x inform nak g sb tanpa dirancang...so lain kali je la kt jumpe yer...





p/s: memandangkan mr. hubby nak ajak umie just nak g Yong Peng..so umie pakai je track bottom..xpasal2 sampai ke Kluang umie pakai gitu je...hehehe..yang penting..umie enjoy dan xda org kenal umie pun..hehehhe...ok Kluang...next time umie g lagi yer...tungggguuuuu


Image Hosted by ImageShack.us

9 comments:

  1. Seronok bercuti ye Umie...Na belum pernah lai pergi Kluang...Teringin jugak nak makan roti tu... :)

    ReplyDelete
  2. amboi...sempat gi makan2 kat kluang station yerk...

    zana nie....sabtu ahad sure b/fast kat situ....mmg betul....tu umie, mmg ler boleh buat sendiri, tp rasa dia tu lain kan....rotinyer pun fresh jer...

    hubby zana hari2 lepak kat situ...
    original kluang station x sama ngan kluang station kat shopping mall yg lain lorrr.....

    ReplyDelete
  3. **Na..
    meh la pergi Kluang...umie suka...lain kali nak g lagi la..dari batu pahat pun xjauh sangat...


    **Kak Zana
    Kak Zana...rasanya memang lain..sampai sana walaupun keadaan kedai nya kecik gitu tp excited sgt umie makan situ..hehehe

    ReplyDelete
  4. Rsnya br skali dlm seumur idup gi Kluang. Dulu2 ms skolah kat Muar, ada gak ikut kwn gi Yong Peng, BP, Pontian & JB. Tp tu sume nostalgia lama sgt dah :)

    ReplyDelete
  5. kak umie saya p sana sekali jer masa induksi,,memang sedap makanan kat sna..huhuhuhu...

    ReplyDelete
  6. ai kak umie..
    thanks 4 that wishes...
    i'm epi too..meh ler tukar2 link..
    leh sharing2..

    ReplyDelete
  7. **mr diamond
    dulu hubby umie pun blajar kat bandar penawar..tu yang dia familiar kalu jalan-jalan kat sana lagi pun dia org batu pahat...hehehe


    **riena
    sedap..kalu buat sama ke x rasa roti nya yer..hehehe..sb air tangan x sama..huhuhhu

    ReplyDelete
  8. salam.. saja ziarah kat sini coz tertarik ngan nama kluang tu. dulu saya penah dok kluang. walaupun mb pd org lain kluag biasa je tp kluang tetap di hati sy selamanya. bnyk kenangan kat sana...

    ReplyDelete
  9. **ibu aira
    thanks sb ziarah blog umie..umie pun suka gak tengok kluang sb nampak mcm tempatnyer kita boleh beli barang-barang senang je nak dapat

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...