Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, June 09, 2009

gOpis

hehehhe...tau x gopis tu aper? kalu nak tau..gopis tu adalah singkatan untuk goreng pisang@pisang goreng. 1st time umie dengar nama ni time umie g outstation ke Kedah..umie nampak la kat kios tepi jalan tu letak papan tanda GOPIS..so umie pun heran la..apa yang dijualnya tu..padahal pisang goreng jer...then umie tanya la driver ofis umie..namanya Encik TOAL, kenapa diberi nama tu..so dia explain la ada seorang menteri yang bagi nama tu..umie x ingat la nama menteri tu sapa..(ada sesiapa yang ingat x nama menteri tu?)
Sebenarnya apa yang umie nak cerita kat sini adalah..pisang mak mertua umie bagi tu dah masak dan hubby umie pulak mengidam then request nak soh watkan dia pisang goreng tu..umie wat la seperti resepi mak mertua umie iaitu..tepung gandum, telur, sedikit garam (umie tambah sendiri) then gaul je ngan tangan..baru ada rasa air tangan seorang isteri..hehehehe...so ni la dia pisang goreng tu..Selamat menjamu mata ye kawan-kawan..nak menjamu selera x boleh la sb boleh display kat sini je...hehehehe

Goreng Pisang

6 comments:

  1. wah...yong pun pes time dgr singkatan gopis ni... :)

    ReplyDelete
  2. wahh.. da tuka 3 colums.mana followers umik??

    ReplyDelete
  3. terkejut gak akak mula2 baca tajuk n3. ingat mesti menu mengancam punya. upernya goreng pisanggg!!hihi

    ReplyDelete
  4. Mula2 na baca mcm GOSIP...rupa2 nya Gopis daaa...

    ReplyDelete
  5. **kak nor
    hehehe..sori kak nor..ya n3 ri mlm tadik ya, kmk 2 makan mlm tadik..hehehe

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...