Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, April 18, 2012

Feveret:: Nasi Kerabu::

Assalamualaikum....

nak update blog dah x konsisten dulu..kejap update..kejap x...
mcm ikut mood jer skrg ni...bukannya xda gambar nak tunjuk..bukannya xda idea cuma MALAS...hehhehe...mcm mana nak lak buang MALAS ni..nasib baik la x malas nak wat kerj afis..kerja ofis lak rajin nak wat..hahaha...tp kerja rumah lak...MALAS gak..hehhe...nasib baik xda benda nak di fikirkan balik rumah.. tinggal berdua jer..last2 makan kat kedai jer la..hehhehe


dah 2 minggu berturut-turut umie puasa..nak qada puasa yang 6 hari tu x ganti lagi...tp umie puasa pada hari sunat jer...Isnin dan Khamis...ni pun tinggal 1 hari lagi...

org kata..kalau puasa ni boleh kurangkan berat badan sb diet secarabaik la..tp..umie tgk naper berat umie makin naik yer.. makan time berbuka tu xda la makan sgt pun...tu pun just makan biasa-biasa jer... sahur lak..minum roti dan 3 keping biskut...air masak tu kena minum lebih...
alhamdulillah..so far time puasa ni xda lah rasa terhaus..terlapar pun tgk org makan dan minum...

so...isnin lepas umie puasa dan start dari sabtu lepas umie teringin sgt nak makan nasi kerabu...
so..pagi selasa umie dah pesan kat hubby g cafe utk belikan umie nasi kerabu....alhamdulillah...dapat gak makan..pagi tadi pun makan gak...dah 2 hari berturut-turut umie makan nasi kerabu...makan tengahari lak umie makan laksam...ermmm..semuanya masakan kelantan...tp umie suka...memang diakui ada yang sarawakian x leh nak makan nasi kerabu atau erti kata lain..xleh nak telan..adakah kerana warna biru nasinya atau pun kerana bunga kantan dan serai tu diaorg xleh nak kunyah...walhal..umie pun sarawakian gak..hehhee.. ...umie pun xtau sebabnya...



ni pulak menu lunch umie hari ni...

selamat menjamu selera untuk umie dan selamat menjamu mata untuk u all..hehhehe



No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...