Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Friday, January 06, 2012

Langkawi Cable Car

Assalamualaikum....

Sebelum umie berceloteh lebih panjang..nak maklum bahawa n3 ni agak panjang kerana byk gambar jer..heheh...boleh..memandangkan selama ni umie jarang nak letak gambar..so..kali ni byk lak umie letak...well...tengok n layan jer lah yer...hehhehe

Lepas jer balik dari kedai minyak gamat tu..we all terus terjah ke Langkawi Cable Car..
x pernah umie nak mimpi nak naik cable car kat sini..rasanya mcm cukup la naik cable car kat Genting sb dah gayat...
uimie turun jer dari bas..terus..masyaAllah..tingginya...tangan kaki dah menggeletar dah..rasa mcm jalan dah laju tp lambat rupernya kaki ni melangkah sb dah kecut perut..
kalau kali ni x naik..ada peluang ker lain kali nak naik ke sini sb ni lah kali pertama umie jejakkan kaki ke Langkawi..dan planning nak g Langkawi dalam planning thn 2012 ni bersama mr. hubby...

Perasaan x gondola tu..umie tengok dari kawasan luar kat parking bas tu pun umie dah kecut perut tau..belum lagi naik..tp wat muka happy jerla..xnak la tunjuk muka nervers..hehhe

see..umie dah ada kadnya..
setiap org di charge RM15.00 per head n 1 gondola 6 orang boleh muat


haruslah bergambar ngan kad sb bukti nak naik..heheh

inilah wajah yang kaum wanita yang berani nak naik...sb apa ada yang gayat terus xnak naik...


ni time nak naik..boleh control lagi muka tp kurang senyum la sb oo..nevers beb...
sebelah kanan umie tu Maizatul n kiri tu Penolong Pengarah umie...Puan Zahnan namanya..1 kepala semuanya...
inilah permandangan stage 1..we all lalu jer sb kalau dah stop kat stage 1 ni..susah lak nak naik ke stage ke 2 sb org terlalu ramai...

ni pulak permandangan stage 2..
ni stage paling atas sekali...

ada berani nak tengok bawah?
ooo..please la..scary okay..umie just hulur camera jer nak ambik gambar ni..tp permandangan cukup cantik..subhanallah...memang cantik..
ingatkan sampai atas nak tengok Tanah Besar..tp semua dilupakan sb dah tak ingat nak wat aper..ingatkan boleh cool..tp hanya TUhan jer yang tahu perasaannya ngan angin kuat lak tu...

so..inilah wajah yang berjaya sampai ke atas ni..nak ke tepmat ni..kalau ada yang sakit lutut, sakit tumit, dan segala yang skit..bekal la minyak angin..sb lepas naik turun bukit kat sini garenti sakit segalanya..mana xnya..entah barap ratus anak tangga kena naik n turun...oo..menguji kesabaran betul..kejap-kejap tanya...jauh lagi ker? bila nak sampai ni...? mula2 turun tu ok la..boleh lagi gelak tengok org semput nak balik ek stage 2 tu....sekali dah nak balik tu..ambik ko..semput jugak tu..afif sorang jer lelaki time tu..dia ngan bakal isteri dia tu..boleh lak kejar kitarg 4 yang naik dulu..oo...memang mencabar..tp salute kat EO umie Pn. Faridah sb berjaya jugak sampai kat atas ni...

gambar single harus ada..so jawapan utk gamabr yang sblm ni dah terjawab kan...
kat mana umie bergambar...

ok..ni lak gambar time nak turun balik..time kat stage 1..gondola tiba-tiba berhenti..angin kuat..
time tu..masyaAllah...lagi kecut perut..dengan ketinggi mcm tu..n..belakang umie tu lak memang dinding gunung tu..
u all tengok la muka lepas gondola tu stop..sempat lagi ambik gambar time cuak..mata dah jadi butang sb takut..


so..ni lah pengalaman paling best umie bersama cawangan umie..hopefully..thn 2012 akan wat trip lagi tp mb ke tempat lain lak...

2 comments:

  1. penah naik skali je. rasa takut nak naik lagi.. gayat. huuhu

    ReplyDelete
  2. dab naik 1x mcm xnak naik lagi dah.. Umie pun gayat gk..

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...