Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Friday, April 08, 2011

Kenyataan bukan blogger

Assalamualaikum...

Salam Jumaat u all...
sihat?? umie x brapa sihat ni...
baru balik dari putstation semalam..dan time outstation tu membedal beberapa biji durian...
pasal n3 durian ni, nanti umie publish k...

kepala x brapa nak stbail ni..tengah weng-weng ni..hehe

ok..untuk n3 kali ni umie nak cerita ckit la pendapat member umie selepas dia membaca blog..mcm2 blog dia baca dan dari situ dia dapat menilai blogger tu macam mana...
sampaikan dia tanya pendapat umie mengenai blog satu(1) blog yang menarik perhatian dia setelah berblogwalking ke blog org lain...
kat ofis umie ni kalu FB dan Blog just boleh buka time rehat jer..dari situ la dia byk baca blog org lain..
blog yang dia maksudkan tu adalah blog yang suka menyumpah seranah org lain dan boleh lak dia kata meroyan ker ckp gitu dalam blog..hehhe...umie tergelak jerlah dengar dia kata gitu...
ada beberapa pendapat yang umie dengar dan melalui pandangan dia setelah berblog walking tu:

1. kalu nak marah tu xpayahla nak sumpah org..kalu kena kat batang hidung sendiri tu baru tau

2. xperlu la nak melepaskan geram mcm tu skali walaupun blog tu hak peribadi dia

3. dia x fikir ker pandangan org lain kalu baca blog tu...nanti org kata..harap jer muka hensem(bagi blogger lelaki) dan cantik(bagi blogger wanita) tp Ya MasyaAllah...(u all sendiri dah tau jawapannya)


umie lak lepas dia kata gitu tersedar la jugak..nasib baik la xda wat n3 sentap-sentap bagai..
kalu x terasa la jugak..then umie gelak jerla dengar pandangan dia gitu..
now..u all pun taukan.. apa yang kita taip blog ni menggambarkan peribadi kita sendiri..
walaupun kita kata kita xnak hipokrit dalam menulis blog tp kena fikirkanlah jugak perasaan org lain membaca blog tersebut..xsemua perkara kita boleh kongsikan dekat sini..kalu umie pun...kalu rasa nak wat privacy..umie akan private kan jer n3..biar org tertentu jer membacanya supaya xdalah org lain akan terasa seperti mereka yang diperkatakan...

n3 ni x menujukan kepada sesiapa cuma umie just ambik cadangan member umie tu...

gitu gak ngan umie..walaupun u all kata blog umie ni merapu dan asyik tunjuk makanan jer..umie xkisah..sb tulah badan boleh membesar gini sb asyik makan jer..hehehe..boleh...
so..renung-renungkan....selamat beramal di Hari Jumaat dan selamat berhujung mingu...





2 comments:

  1. sik berani nak komen lebih2..coz setiap blogger ada cara nya bercerita. itu hak peribadi..

    pada yang sik suka baca ya..better stop out jak. daripada nyakit ati dirik empun nak. dah sik suka kei apa nya bertengkek kat blog orang ya..

    ReplyDelete
  2. tulah macam2 orang, macam2 akal dan kelakuan..

    menulis/menaip pun kena gunakan akal.. jgn kerana sedikit luahan tuh, dosa yang banyak diperolehi..

    selamat beramal.. :)

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...