Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Saturday, October 10, 2015

Buah Pakan spesis Durian

Assalamualaikum... Selamat berhujung minggu..

Baru berkesempatan menjenguk blog malam ni...

Dah lama dah entry ni umie tak habis karang lagi... ni pasal buah pakan ni...di Semenanjung tak pernah lagi umie tengok buah pakan ni... Biasanya ada di Sarawak or maybe di Sabah mungkin ada juga cuma kuantitinya tak sebanyak di Sarawak.

Kalau musim durian.. buah pakan pun ada...biasanya kalau dah nak hujung musim durian nak habis.. buah pakan pulak akan keluar.

Umei tak reti nak describe rasa buah pakan ni tp x-boss ofis umie kata rasanya mcm kita makan coklat..heheheh.. yer ker? hehehhe.. umie sendiri pun x reti nak explain macam mana.. ada sesetengah orang suka dan tidak..

Seperti juga dengan buat Terap.. buah seperti cempedak tp rasanya amat berbeza dari cempedak.. begitulah jugak dengan buah pakan ni.. tp tangan kita tak la sekotor makan buah durian..hehehhe




Kalau dah musim di Sarawak.. wajib try buah ni sb di Sarawak.. buah ni bermusim...kadang-kadang setahun sekali jer. tak seperti musim duiran di Semenanjung.. tak kira musim.. ada jer duriannya..hehehhe

Ok.. itu jer la pasal buah pakan ni...



4 comments:

  1. x pernah lg mek makan buah tok mie

    ReplyDelete
    Replies
    1. kmk suka makan tok lea... x melekit kedak makan durian...tp buah tok nang jarang nak dapat juak...

      Delete
  2. Salam,

    My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

    Thanks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Mrs.Noraini... i've already reply your email.

      shafiedah_n@yahoo.com

      Delete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...