Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, March 14, 2011

Shopping ke IKEA

Assalamualaikum....

wah..dah brapa hari x update blog..sibuk ckit la ni...
nak blogwalking pun xsempat gak ni....

stp hari ada jer kerja nya..
dan time hujung minggu lak x duduk rumah..ada jer yang dibuatnya...
actually..sabtu lepas umie dan mr. hubby ke IKEA...
dengar kat radio hari tu kata IKEA wat sale dari 3 hingga 20 Mac 2011...
memandangkan minggu ni xda plan nak g mana-mana..biasanya hujung minggu umie dan mr. hubby g rumah kat Banting..setting apa yang patut kat rumah tu...
so..sabtu ni plan nak shopping brg kat IKEA..ada la beberapa brg umie beli....

sblm nak lanjutkan cerita..umie nak jamu u all ngan makanan jer la dulu yer..hehhee...



jangan sampai da org yang terliuq lak tengok meatball ni..hehehhe..
kalu g IKEA umie suka order ni...sedap..kali ni umie beli 15 ketul..umie dan mr. hubby kongsi jer..dan cheese cake...lupa nak snap gambar kek lak..sedap sungguh..hehhe..alangkah bagusnyer dapat wat kek tu....hehhehe


Lepas jer makan...start la aktivi mengangkut barang...
pada mulanya nak beli rak buku yang tinggi tu...tp memandangkan kereta x muat nak sumbat barang yang panjang..so..burn jer la...

yang kat atas ni adalah rak tv yang boleh merangkap sebagai rak buku pun boleh...time nak beli ni pun ambik masa lama nak beli...harga dah murah dah sb ada sale..rugi gak kalu x beli ni..
last2 beli gak..nak masuk kan 1 kotak ni dalam kereta memang x muat..last-last mr. hubby keluarkan semua papan kat dalam ni dan susun elok-elok masuk dalam kereta..nasib baik la muat..alhamdulillah....hehhe..tp umie lak terpaksa duduk belakang...




lepas tu beli lak wall kitchen ni..nak wat kitchen sendiri kena ada duit ribu riban baru dapat la kitchen cantik...hehhe..mana la mampu..
last2 decide beli wall kitchen pasang sendiri jer..then tebuk je kat dinding..
jam dinding pun beli gak...stp bilik ada jam..walaupun bilik tu nanti xda org nak duduk...

sekarang ni IKEA tengah wat Sale dari 3hb hingga 20hb..so..ada masa lagi nak g shopping ke sana....jooooommmmmmmm....

No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...