Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, March 15, 2011

kereta wss

Assalamualaikum...

Semua org tau..kalu pergi je ke bangunan kerajaan di putrajaya ni mesti org akan merungut pasal parking kereta.. kalu mcm umie dan mr. hubby memang wajib naik kereta ke ofis sb lepas kerja jer..bukannya nak balik rumah terus tp mesti melencong ke tp lain...

ada suatu hari tu..umie dan mr. hubby nak balik awal sb ada kerja nak perlu diselesaikan..
tp kenapa entah hari tu...ada la sebuah kereta ni..boleh lak dia tarik hand brek nyer...
ini bukan 1st time tp hari sblmnya pun dia wat gitu gak..tp still boleh di maafkan lagi..tp hari ke2 tu..memang nak cari nahas betul..kalu org lain mesti org dah calarkan kereta dia tu..
xpernah sblm ni lagi ada org tarik hand break kalu parking kat luar kotak..lainlah kalau dalam kotak parking...


umie ada belas kasihan lagi kat kereta ni..nom flat keretanya umie ingat lagi..
nasib baik umie x publish nom flat keretanya tu..
mr. hubby dah tulis atas kertas jgn tarik hand break...
pada keesokan harinya...kertas yang mr. hubby tinggal kat kereta dia tu..dia boleh lak..renyukkan then buang jer kat situ..memang xda perangai baik la pemandu mcm ni...
u all jgn ikut perangai mcm tu tau..dah la dia x tinggal nom hp kat kereta..kalu ada masalah boleh call..ni tidak..mcm tu lak dia wat..
u all tengok la mcm mana dia parking sampai keluar dari tiang parking tu....kereta dari sebelah kiri x boleh nak tolak dah sb dia dah halang jalan sb tarik hand break..jarak dari kereta belakang pun jauh lagi...apa kejadahnya nak wat gitu pun xtau kenapa..

hari ke3 dan sampai ke la ni..xdal ak umie tgk kereta tu parking kat tempat parking tu...
itulah serba sedikit pengajaran yang kita kena bagi kepada org yang x reti ni...
just a simple note dia xnak parking situ...itu kira nasib baik la hubby umie yang tulis..kalu umie..maunyer yang bukan2 umie tulis kat note tu..hehehe...

ini adalah pengajaran utk kita semua..yang baik kita ikut...yang jahat tu, kita tinggalkan...




3 comments:

  1. huh!!~
    ssh gak org mcm nih....





    jom singgah n follow belog saya..
    http://inibelogfyna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. @fyna

    tulah...sabar jerlah berhadapan dgn org mcm ni...

    ReplyDelete
  3. sapa orang ya umie? nang sik beradap langsung!

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...