Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Friday, February 04, 2011

Hari yang memenatkan....

Assalamualaikum...

sorry bebanyak la u all...x jenguk kawan-kawan punya blog..walapun blog mcm sunyi jer sb org bercuti dan x ramai yang x update tp umie still gak update walaupun wat auto publish jer..hehehhe

Alhamdulillah...hari ni dah hari Jumaat
nasib baik la cuti..kalu x pengsan umie tiap2 hari balik lambat...
mlm tadi pun sampai rumah kul 12 tgh malam...

dari kul 11 pagi kuar rumah
g Alamanda nak survey brg...ingatkan kalu ada yang berkenan tu boleh la beli terus..last2 tolak troli yang ada dalam troli tu pun kuaci dan yogurt jer..hehehe...
kalu tolak troli bawa tv plasma ker..berbaloi la jugak..hahahha

tp sblm ke Carrefour tu singgah la Pizza Hut dulu..lama dah x makan pizza kat pizza hut..biasa makan pizza buatan sendiri jer..hahaha

so..seperti biasa..menu umie adalah chicken spagetti bologaise


tadaaaa....so..kualiti gambar x lawa..xpakai flash...hehehe



then try la makan pizza baru tu.."Ring of Fortune"
sedap gak la tp umie makan 1 slice jer..sb muak..hehhe cheese nyer byk...

lepas balik dari Alamada..umie dan hubby terus ke Cavenzi Dengkil..tengok2 jer perabot kat situ...then jalan-jalan ke Dengkil..lepas tu pecut lak ke Tesco Banting....
ada brg yang di aim kat situ iaitu lampu philips...

thanks en google...

kat Tesco Banting memang murah lampu ni....umie beli yang 14W dan 23W...jimat sikit then rumah pun terang gak...rumah kat quarters pun umie tukar ngan lampu ni sb jimat..tu yang walaupun kat rumah on tv, sambil tu on lak 2 lappy, peti sejuk..mesin basuh pun still bil letrik murah lagi..hehhehe



then lepas tu g Nilai 3 lak...biasanyer g Nnilai 3 ni jarang sekali nak singgah kat gudang karpet sebelah kanan ni...
biasanyer lalu jer...rumah umie pun xda karpet tau..yang ada tikar buluh dan tikar getah jer..nasib baik xda tikar mengkuang..kalu guna tikar mengkuang pun sejuk tau kalu baring atas tu..hehhee...



masuk jer gudang ni dah terbeliak mata nengok byknyer karpet..mcm2 ada..dari turkey, malaysia, nepal...dll la..
actually..mr.hubby kata kalu dah beli karet ni kena rajin-rajin la nak vakum...hehehe...kalu x byk la rambut yang melekat atasnya..boleh wat sanggul kalu kumpul semua rambut tu..ahhahha....

so..umie beli 2 jenis karpet...ambik ko..bukan setakat 1 tp umie beli 2..umie beli yang harga biasa2 jer...paling mahal yang boleh cerah ribu riban...memang sedap jer kualiti karpetnyer....


ni pilihan pertama umie...pilih warna natural jer..boleh match ngan perabot yang x seberapa kat rumah tu... ni nanti nak letak kat ruang tamu...



ni pulak yang ke 2...
ni umie nak letak bilik master room...
boleh solat atas ni..selesa sikit kalu duduk lama...b4 ni umie alas ngan tukar buluh tu jer...hehhe...
dan umie nak aim 1 lagi karpet sebenarnya...xperlah..tunggu next lagi umie beli..hehhehe
kena beli sikit-sikit..kalu beli sekali harung,kopak la lepas ni..gaji lambat lagi..
lepas ni kena rajin berbisnes baru dapat income..hehehhe



No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...