Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, February 02, 2011

Lokasi Team-Building....

Assalamualaikum...

sambungan n3 sblm ni...
Tujuan sebenar ke A'Famosa Resort ni adalah nak tengok lokasi team-buildingnya...
kalu tgk kat web site nyer xdala dia tunjuk..so..terpaksa la turun padang nak tengok sendiri mcm mana tempatnya...


ni adalah time perbincangan bersama Cik Jamilah yang pakai baju oren tu..still muda lagi..umur 25 thn..time bercakap di telefon..Puan Faridah pun x espect dia semuda tu nak jadei sales executive..memang petah sgt bercakap dan menghiburkan... yang lelaki tu pulak adalah En. Firdaus..assistant kepada pegawai yang incharge lokasi tu..boss nyer lak g meeting then dia lak yang gantikan boss nya bawa we all jenjalan dengan berjubah dan berbaju kurung di hari jumaat tu..hehhehe
jom umie tunjukkan beberapa peralatan yang digunakan...

ni lokasi A..lokasi ni kalu wat aktiviti xkan basah sb padang rumput jer..tp x mencabar sgt sb atas rumput je..hehhee....


ni pulak lokasi B... setiap tpt tu ada air dan pasir...
ni tempat nak berhayun tu..kalu silap hayu..masuklah dalam air tu..x dalam pun...
dalamnya pun setakat paras kepala jer...hhehe...kepala lutut jer..hehhehe



ni pulak monkey rack...pernah wat gak sblm ni time jadi jurulatih PLKN...time trainning pelatih PLKN..
jurulatihnya ni la yang kena latih dulu...ni pun air x dalam pun..berbanding air di Kem PLKN..hehhe
boleh minum wat air teh susu lagi..hehehhe



ni pulak..aktiviti seperti merangkak mcm komando tu..
pasir jer..bukan tanah liat atau lopak tau..hehhe



ni pulak terowong...x pjg pun...dan dalamnya cerah jer...
kalu time PLKN dulu Kem Bukit Saban Betong tu umie pernah jadi jurulatih kat situ..terowong nyer memang la busuk..mcm2 bau pun ada..bau hancing..bau taik pun ada tau..siap org buang air besar lagi dalam tu...hehhehe



ni pulak titi..yang ni bahaya ckit..kalu x balance boleh jatuh..hehhee



ni pulak tembok 6 kaki kalu x silap umie la..xda tali..pandai-pandai u all nak lepas tembok tu..



ni pulak high rope/tali tinggi...
ada flying fox, wall climbing..dan byk lagi la..

di A'Famosa Resort ni bukan setakat just hotel jer tp yang bestnyer padang golf nya memang luas, ada animal world, water world, koboi, restaurant dll la...

lepas ni umie nak sambung utk n3 nak villa dia pulak k..


bersambung.....


No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...