Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, February 03, 2011

Villa di A'Famosa

Assalamualaikum...

kaki dah lenguh dah berjalan disekitar A'Famosa Resort ni..di sbbkan tempatnya luas..mcm2 boleh wat dengan kawasan ni...

selepas balik dari lokasi aktiviti tu..tibalah masa pulak we all tengok lokasi villa, condo dan hotel...
1st tempat we all pergi adalah Villa..
stp tpt ada security guardnyer...
nasib baik bawa Cik Jamilah ni..so kebenaran nak masuk pun xda masalah....



sampai jer kat Villa tu Cik Jamilah p ambik beberapa kunci..we all akan masuk ke beberapa buah villa sb nak tengok contoh rumahnya...



ni villa pertama yang we all masuk...cantik..umie suka..
villa ni privacy ckit sb kawasan swimming poolnya tertutup..
kalu yang nak honeymoon kat sini pun memang ada khas villa utk honeymoon sb privacy sgt...
stp villa ada swimming pool..xperlu la nak berebut ngan org sebelah rumah..dah la jarak villanya memang dekat. 2-3 langkah dah sampai rumah sebelah..hehheh
villa ni boleh muat 7,9,12 org 1 rumah..jimat..hehhehe


ni pualk 2nd villa..ni besar sikit..kalu x silap boleh muat 12 org..boleh bawa hot plate sndiri kalu nka memasak...nak membakar luar rumah x digalakkan sb nanti pak security guart bawa fire extinguisher lak..bukan nak padam api nak padamkan u all yang nyalakan api..hhahahha..xdalah gurau jer...
tp memang betul tau..pasal nak wat BBQ luar rumah x boleh tp ada tpt khas jer yang boleh wat BBQ yang disediakan...



dah byk benda cerita pasal A'Famosa ni..
xda pulak nak tempek muka owner blog yang ceria..hehhehe...dan setia sebagai camera women..
kalu g riki tempat kursus..tugas umie adalah mengambil gambar jer...tp masalahnya..kdg2 langsung xda pun gambar umie..kalu kena driver yang kaki photog ni ok..adalah gambar umie..nasib baik driver kali ni spotting..hehehhe

lepas ni..balik dari rivew villa..umie nak review lak pasal hotel dan condonyer k...
u all wajib tgk semua n3 ni smapai puashati sb umie nak u all pun puas hati kalu dtg sini..xla menggagau xtau nak wat apa kalu dtg ke sini...hhehhe

bersambung....


1 comment:

  1. mcm ne bercti d afamosa..best ke?1104 villa dkt je ngan reception..tmpat bbq pn dekat an..hehe

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...