Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, December 14, 2010

Delima


Assalamualaikum....
dah beberapa hari x wat n3...so hari ni nak mulakan n3 dgn buah...
Buah Delima, semua org tau kan..mungkin antara kita pernah dgr tp x pernah makan...pernah tgk tp x pernah try...hehehhe

so..buah delima ni dah yk kali gak umie makan...


ni la 1st time umie tgk delima merah gini..biasanya merahnya light-light jer tp kali ni merah memang pekat..nak makan pun jadi mcm takut lak...tangan pun dah mcm warna dah..
tp syg..delima ni masam..ada separuh g umie letak dalam peti..entah bila nak makan..umie, kalu benda masam ni kureng ckit...lagi-lagi delima ni..biasa makan manis jer..hehehe

5 comments:

  1. delima..
    dapat batu delima ke..
    ngidam buah delima kak oiii...hehe

    ReplyDelete
  2. @Monalea

    beli kat PKNS Bangi..masam..hahhaa...mun di JJ kdg2 ada juak jual..kulit merah jak tp isinya masam...

    ReplyDelete
  3. salam..

    saya dah lama tak makan delima, delima yg manis boleh beli kat mana?

    saya hari2 tgk delima sbb template blog saya ade lima biji delima. Teringin plak nak makan.

    So, saya jumpa blog ni pun sbb nak cari delima yg sedap =)

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...