Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Friday, November 19, 2010

Home Made Cheese Cake

Seperti biasa...kalu time raya jer mesti umie akan fikirkan apa nak masak...
actually kalu memasak ni umie ni xlah reti..kalu setakat tolong tu boleh la...
tp yang umie paling suka kalu wat kek...stp kali raya..x kisah la raya aidilfitri atau aidiladha..umie akan sediakan 1 kek...kalu org lain...bersilat kat dapur nak sediakan rendang, ketupat, kuah kacang..tp umie lak bersilat dgn mixer dan oven..hehhee

tp kali ni..x guna oven sb kali umie wat kek yang disejuk beku jer dalam peti..mudah dan senang...
1st thing umie tunjuk jer dulu kek apa yang umie wat...lain kali nanti umie wat n3 khas utk resepi kek ni tau...




ni lah kek yang 1st time umie wat..terlalu senang nak wat tp bahannya terlalu susah nak cari sb ada 1 bahan umie guna ni susah nak dapat kat Semenanjung sb x pernah jumpa lagi...bahannya just ada di sarawak sahaja...


dah dipotong...begini lah jadinya...cheese nya memang terasa la...saper yang suka cheese..sesuai la wat kek ni..memnag meleleh la air liur korang tgk..cheese nya masih terasa kat tekak ni ha.....

so..itu jer..resepinya akan dibuat kemudian..hehhee

11 comments:

  1. chesse cake???????

    nyum nyum!!

    memang sedap!

    ReplyDelete
  2. Mcm mudah jer nak wat...leh kongsi resepi nih!...

    ReplyDelete
  3. Mcm mudah jer nak wat...leh kongsi resepi nih!...

    ReplyDelete
  4. rajin kitak molah umie..tang nyaman jak rupa nya

    ReplyDelete
  5. kek tok main frozen lam peti sejuk jak nak? pernah mkn nya...nyaman macam nak gila makan, ok! hehe...JANGAN LUPAK SHARE RESEPI TOK, k ummi? mek mok coba juak! :D

    ReplyDelete
  6. @Sara Bee

    senang je kak bee...rsepi dha ada dah...

    ReplyDelete
  7. @mummysyafie

    nyaman..2 slice jak kmk boleh makan..then stop..cepat muak..hehe

    ReplyDelete
  8. @KakNie

    kak nie..lamak dah x diat ktk komen..heheh..mun ada resepi bruknya ada komen..hehehe...kak ni..try la..senang jak molah...

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...