Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, September 02, 2010

Colmar Tropicale

Ni cerita hari Sabtu lepas....umie cuti start dari Khamis sehingga la hari Ahad....
Khamis umie g KL..then Jumaat dok rumah...Sabtu lak umie ke Bukit Tinggi...berjalan-jalan bersama mr. hubby...

ni la 1st time umie sampai ke Bukit Tinggi..Udaranya nyaman...sejuk walaupun ada matahari...tp sejuknya lebih dari panas matahari...Genting pun x sesejuk memanjang gitu...

Umie dan mr. hubby bertolak awal dari rumah..seawal selepas subuh dah kuar rumah...
nak mengelakkan jammed punya pasal kat Ampang tu..dah la org tengah baiki jalan..kalu dah masuk kul 8-9 tu garenti jammed...

u all tau x...? x taukan..ni ha la umie nak bagi tau ni....
umie sampai di Bukit Tinggi jam 7.45 pagi..bayangkan...tpt tu pun x buka lagi..sampai jer kat pondok guard nak masuk ke Colmar tu..guard kata xleh masuk..tunggu kul 9... baru buka...hehhe..umie dan mr. hubby lak sampai b4 kul 8..hahaa...ada sejam lagi nak tunggu...mr. hubby kata..kalu bayar awal x boleh ker? guard tu kata..x boleh...habis tu mr. hubby kata..x kan nak tunggu kat sini...so..guard tu pun bagi we all masuk...

actually..bayaran utk masuk ke sana adalah seperti berikut...hehehhe

ni ha..bayaran utk masuk ke sana....

pada hari tersebut..umie dan mr. hubby masuk secara percuma...setelah pak guard tu bagi masuk..dia kata..nanti jam 9 turun sini bayar tiket...tp masalahnya umie dan mr. hubby dah habis round dah kat Colmar tu..nak g tempat lain..penat la pulak..so we all..round kat situ jer..dah la parking kat bawah hotel tu mcm penyewa situ pulak...ahahahhah




1st sampai..terpegun la jugak tengok bangunannya....yang mcm batu bata ni adalah tempat parkingnya....



ni pulak adalah hotelnya...lawa kan.rasa mcm kat oversea la pulak..berangan jap boleh??? hehehhe....





ha...ni..tengok...serius u all..dah la sini ramai org putih...rasa memang mcm kat oversea...



ni lak pandangan dari menara atas tu..mr. hubby gayat..dah la time tu angin kuat gak la..awal pagi dengan cuaca sejuknya...dia gayat kadang2 jer..disebabkan cuaca berangin tu yang dia gayat tu..x leh nak berdiri kat tepi....



puan punya blog harus interframe...hehhehe....


dari luar..nampak mcm sama jer hotel ni..umie ingat kan hotelnya ada 1 jer..tp padahal byk gak..lain betuk rumahnya..lain la namanya....



cuba u all tengok jam yang umie tunjuk tu..time tula umie sampai kat hotel tu...awalkan..hehehhe

so..tu jerla journey umie ke Bukit Tinggi Bentong, Pahang pada tahun ni...insyaAllah..kalu ada kesempatan nak g lagi sb x habis explore lagi tempatnya tu....so..tata...


nota kaki: auto publish....

2 comments:

  1. rajinnya gi jejalan umie ^_^
    ina lama dah tingin nak p situ tapi tak kesampaian lagi huhu

    ReplyDelete
  2. @Adlina Husaini

    hubby umie tu suka bawa jenjalan..hehe

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...