Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, September 06, 2010

bersawang dah ni....

assalamualaikum....hai u all...
aduh...dah beberapa hari gak umie x hapdet blog ni ni
..bukannya apa..bz sikit la lately...
hujung minggu..memang masa dihabiskan ngan menjahit baju jer..alhamdulillah...baju melayu "cekek musanng" mr. hubby pun siap..bukan cekak musang yer...sb dah tukar nama dah sb baju tu memang susah la nak wat lagila org amatur mcm umie ni nak menjahit baju tu...
x pernah dalam sejarah umie jahit baju cekak musang tu memang mencekek la...bayangkan u all..memang susah la nak wat...1 time jahit baju tu..mr. hubby beria-ria jugak nak baju tu..umie siap offer lagi nak belikan jer baju melayu dia tp apakan daya dia nak jugak isteri dia yang amatur ni nak jahitkan baju dia tu....

selain tu baju kurung pesak gantung umie pun dah siap..baju jubah pun dah siap cuma cover jubah tu dalam proses lagi...insyaAllah..by tonight siap la..kalu ada kesempatan nak sambung jahit baju lain lagi sb kat rumah ada 3 helai lagi x berjahit..mb nak wat jubah 1 lagi dan yang 2 lagi ttu mb wat baju kurung atau pesak gantung..sekarang ni umie minat lak nak pakai baju kurung pesak gantung ni..hehhee..sukaaaa....

petang balik kerja ni ingat nak singgah mydin sb nak cari tekekung baru...then nka beli buttercup "golden churn" nak wat kek lapis 1 @ 2 biji lagi...semuanya nak wat...tp x memang tangan dah..nasib baik ada 2 kek dah siap dah..dan dah di hantar ke kakak-kakak ipar di KL..memang dah rutin..kalu raya haji pun wat kek lapis gak..hehehe...

hopefully..sblm bercuti ni..semuanya selesai..
ni pun tengah prepare 4 induksi khusus nanti di INSTUN, Tg. Malim, Perak
umie akan bercuti selama 17 hari termasuk sabtu Ahad...
start cuti dari 8hb - 24hb....
14 hb lak fly to sarawak..
then 25hb fly balik ke putrajaya.....

so....selamat bercuti u all dan selamat hari Raya.....




No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...