Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Saturday, August 14, 2010

Ramadhan: Day 4

assalamualaikum....

n3 ni bukan nak membangkitkan selera tuan-tuan dan puan-puan sekalian yer..bukan nak wat puasa u all makhruh tp..just untuk tatapan jer...hehhehe...boleh...??

umie dapat gambar ni dari seorg kawan..dia tag kan gambar ni kat umie...di kampung umie byk gak la juadah dan kuih-muih yang dijual..ni la sebahagian darinya...
byknya kuih yang umie suka kat sini...


tp..thn ni xda nak merasa semua kuih ni sb apa..thn ni xbalik berpuasa kat sana...
umie sampai habis puasa pun kat sini jer...
kalu nak balik raya pun raya ke 5 baru boleh nak balik...kesian kan umie...
begini la lumrah hidup...kena ikut turn..turn kali ni kat Bt Pahat...kena beraya di Bt Pahat dulu lepas tu baru boleh balik Sarawak....yang penting..mak pernah pesan..kena balik gak Sarawak time raya..x kisah la raya ke berapa..asalkan balik..so kena ikut..kalu ikutkan hati umie mau nyer balik raya 1st day tiap-tiap thn boleh??? hehehhe...tp mcm x adil lak kan..xper..ikut jerlah...

ok..kalu u all nak tengok kuih yang umie suka...jom terjah dapur umie lak...


2 comments:

meh la kongsi pendapat korang kat sini...