Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, July 01, 2010

Urut..urut

Bismillah....

Pagi tadi umie ada appointment massage kat Hospital Putrajaya.
Actually..tempat msg ni bukanlah tempat massage utk special kes mcm umie tp khas utk org yang nak urut kaki, tangan, belakang..akuapuntur pun ada..semua yang datang ke sini ada surat refer dari doktor, begitu juga dengan umie..bukan suka-suka boleh nak register nak g berurut..bukan SPA atau pusat urut yang melambak kat luar tu...ni lain...

biasalahkan...kalu kita kerja gomen ni..semua kemudahan adalah free...gitu gak la ngan umie...sepanjang umie wat rawatan di Hospital Putrajaya sejak bulan 10/2009, xda penah pun kena charge utk dapatkan rawatan melainkan kalu kita memang apply utk doktor peribadi iaitu Full Paying je kena bayar semua kos perubatan, kaunseling doktor dan ubat-ubatan..Hospital Putrajaya pun ada buat tau..sbnya..stp kali g hospital..u all akan jumpa doktor yang sama stp sesi sb kita dah bayar dia...ni ada kaunter khasnya..boss umie pun ada wat full paying ni...




Hari ni adalah 1st appointment umie g urut...actually..umie terlupa nak bawa surat refer doktor tu..nasib baik la nurse kat situ concern ngan umie..dia kata next appointment boleh bawa iaitu 5.7.2010 ni second appointment umie g berurut...
kalu ada surat refer dari doktor ni lagi senang..xdalah dia byk tanya kita ni sakit apa, apa sb sakit gitu...dekat surat tu doktor dah bagi tau dan nak wat apa ngan pesakit mcm umie...

pagi tadi dtg awal..dah pacak depan pintu 7.30 pagi..nasib baik ada pekerja situ dah sampai..dia suruh umie duduk sb pendaftaran kul 7.45 pagi...
nurse pun panggil..cerita serba sedikit sakit apa...then check kandungan gula dalam darah...terkejut umie kena tekan ngan benda nak cek darah tu..kalu bab jarum ni..umie ni penakut sikit..hahhaha

umie jarang g berurut sb takut sakit...umie kalu dah sakit..mengalir la airmatanya..hehhe...
so next appointment umie adalah isnin depan 5.7.2010 kul 8.00 pagi..harap-harap jumpa makcik urut tu lagi..hehhehe

No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...